Six Invitational 2019 – Fabian i nytt miljonregn med sitt G2

  • Fabian ”Fabian” Hällsten världsmästare på nytt i Rainbow Six: Siege
  • G2 vinner $800.000 i och med vinsten av Six Invitational 2019
  • Ubisoft satsar på Rainbow Six i Sverige med hjälp av ESEN eSports

Six Invitational 2019

G2 Esports tog för andra året i rad hem segern i Six Invitational, världens största turnering i Rainbow Six: Siege och är därmed återigen korade till världsmästare. Turneringen pågick under hela förra veckan och avgjordes under söndagen i Montreal.

Det går att sammanfatta Fabian och G2’s prestation med ett ord: Obesegrade. Fabian, som ända svensk i turneringen, ledde sitt lag genom gruppspelet och fram till finalen på ett övertygande sätt.

Med en tajt inledning på finalen såg det ut som att det skulle bli en spännande tillställning men ack så fel. Efter den första kartan tog G2 över kommandot helt och segern var aldrig riktigt hotad. 3-0 och en fin insats av laget som till stor del består av nordbor (Fabian, två finska, en dansk och en spansk spelare).

Det märktes tidigt att det är en turnering av tyngd. Utöver världsmästartiteln så innehar turneringen en relativt stor prispott på nära 20 miljoner, varav vinnaren ensam går ifrån med 8 miljoner och den 18 kilo tunga trofén formad som en hammare.

NInjas in Pyjamas till IEM Katowice

Fabians karriär hittills

Fabian ”Fabian” Hällsten må vara helt okänd för den som inte brinner för esport och inte heller speltiteln han är världsmästare i är särskilt etablerat i Sverige. Men hans prestationer imponerar utöver det vanliga.

Fabian berättade i en tidigare intervju att han började spela Rainbow Six i och med att han insåg, precis som många andra, att han var för dålig på sitt tidigare spel – Counter-strike. Och det skulle visa sig vara en dundersuccé. Fabian är idag kapten och spelar som ”In-game leader” i världens bästa lag inom Rainbow Six: Siege – G2 Esports.

Han har fram tills idag, ihop med sitt lag (som tidigare tillhörde PENTA) spelat in mångmiljonbelopp. Under 2018 vann Fabian tre av dom fyra ”Premier” turneringarna, två under organisationen G2 och en med PENTA vilket får ses som en otrolig insats.

Utöver Fabians framgång saknar Sverige inflytande i speltiteln. Intresset har varit lågt och någon form av följarskara och fans från Sverige likt andra titlar finns inte – än.

Zai tog hem Majorn i Chongqing

Nodiska mästerskapen i Rainbow Six

R6 har slagit stort i en del länder men inte alls på samma sätt här. Nu gör Ubisoft sitt bästa för att bygga ett intresset för speltiteln i även Sverige och Norden. Ihop med ESEN eSports arrangerar man i år dom nordiska mästerskapen i Rainbow Six: Siege och intresset för turneringen har varit över förväntan.

Kvalet består av tre deltävlingar varav den första blev fulltecknad relativt snabbt med 32 femmannalag, i den andra deltog 28 lag och till den tredje är det än så länge 25 lag signade. All info, upplägg och streams går att hitta via ESEN eSports nya plattform.

Den första säsongen av NM avgörs den 3e mars, missa inte det!

eAllsvenskan närmar sig!

Lämna en kommentar