Zai ledde Team Secret till seger i Chongqing Major

  • Team Secret hade tre raka förluster i DPC mot Virtus Pro innan finalen
  • Ludwig ”Zai” Wåhlberg ledde laget till seger
  • Efter Majorn ligger Team Secret delad etta på DPC rankingen

Zai och Team Secret skulle få revansch

I helgen avgjordes årets första stora turnering i Dota 2 när Team Secret med svensken Ludwig ”Zai” Wåhlberg från Skara, ställdes mot Virtus Pro i finalen av Chongqing Major. Team Secret anlände till finalen av Majorn med en tillsynes tuff förlust-streak mot just finalmotståndaren Virtus Pro, bland annat i senaste Major-finalen i Kuala Lumpur.

Team Secret gjorde en stabil insats fram till upper bracket finalen där man förlorade mot den blivande finalmotståndaren. Även Evil Geniuses, med svensken Gustav ”s4” Magnusson i spetsen, åkte ur upper bracket via en förlust mot just VP. Båda skulle dock ställas mot varandra i lower bracket finalen där Secret skulle visa sig vara ett nummer för stort för EG. 2-0 blev resultatet.

Zai en av nyckelspelarna i finalen

Finalen skulle domineras av Team Secret. Den första kartan i en bäst av fem vann man övertygande och fick i och med det med sig momentum. Yazied “YapzOr” Jaradat i Secret valde därefter att spela en överraskande Luna, som ledde till Majorns snabbaste vinst. 17 minuter, och YapzOr stod för fyra kills och 16 assister. Efteråt sa “YapzOr”: “Jag såg hennes talanger, jag såg hennes färdigheter, och det bara kändes rätt i mitt huvud”. Ett genidrag såhär i efterhand.

Den tredje kartan var jämnare. YapzOr och Ludwig “Zai” Wåhlberg storspelade och landade tillsammans på 15 kills and 33 assists men det skulle inte räcka utan VP utjämnade till 2-1. Under den sista kartan kunde dock YapzOr och Zai med sitt underbara lagspel säkra segern. 3-1 och deras första vinst under den innevarande DPC-säsongen. I och med förstaplatsen fick Zai och laget 350 000$ och 4 950 DCP-poäng.

Secret ligger nu delad etta med VP på DPC-rankingen med 7,950 poäng vardera. Samtidigt ligger Gustav ”s4” Magnusson’s EG på en stabil tredjeplats med 4,200 poäng. Hittills är det bara dessa tre lag som nått prispallen innevarande säsong av DPC(Dota Pro Circuit).

Fler svenskar i toppen

Det var ”fullspäckat” av svenskar i Kina. Utöver Zai deltog även Gustav ”s4” Magnusson med sitt Evil Geniuses och svensklaget Alliance. Alliance hade en tillsynes tuff vistelse i Chongqing. Desto bättre gick det för Gustav ”s4” Magnusson som tillsammans med sitt lag slutade på en tredjeplats.

Lämna en kommentar