Nordiska mästerskapen i Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Nordiska mästerskapen i Ubisofts Rainbow Six Siege kommer arrangeras av ESEN eSports.

Nordiska mästerskapen via ESEN’s nya plattform

Ubisofts nordiska del har valt ESEN eSports som samarbetspartner när det kommer till att arrangera och sända de officiella nordiska mästerskapen i Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Samarbetet mellan bolagen är inte helt nytt utan man har sedan tidigare producerat två King of Nordic säsonger ihop med Ubisoft så att valet skulle falla på ESEN var inte helt chockerande. Kvalet kommer igång i Januari där den första säsongen startar redan den 13 januari och sänds tisdag den 15 januari via Ubisofts Twitch-kanal och sedan fortgår mästerskapet under våren 2019.

När vi bestämde oss för att vi ville satsa på en nordisk turnering föll valet naturligt på ESEN. Vi har sett hur lyckat King of Nordic är och ville självklart vara en del av det i och med vår esportsatsning på Rainbow Six Siege. Vi har stort förtroende för ESEN och ser detta som starten i ett långvarigt partnerskap.

Sebastian Østfeldt, Brand Manager på Ubisoft

Mästerskapet kommer spelas på ESEN’s nya digitala turneringsplattform och genom detta kommer man få en bra boost i antalet nya användare och ytterligare trafik till den nya plattformen. Avtalet innehåller en option på en förlängning med ett år i taget om samarbetet skulle fortsätta vara lyckat.

Det är fantastiskt kul att Ubisoft satsar på esport och att vi är en del av den satsningen. Tack vare Ubisoft får vi möjligheten att bygga morgondagens stjärnor i Rainbow Six Siege. Det här är precis vad communytit behöver, en turnering som förenar spelare, lag och fans. Vi förväntar oss över 500 deltagare och mer än 200 000 videostarter under turneringarna.

Joakim Stenberg, vd på ESEN eSports

Dom nordiska mästerskapen kommer såklart gå att följa på ESENs twitchkanal. Finansiärer och huvudpartners av turneringen är gamingtillbehörstillverkaren HyperX och Ubisoft.

Uppföljning av samarbetet kommer att ske med kommentarer i kvartalsrapport 1 2019.Lotb historiska efter vinsten av Svenska Elitserien CS:GO

Upplägget av King of Nordic Rainbow Six Siege Cup

King of Nordic Rainbow Six Siege Cup är en nordisk turnering riktad mot amatörer och semi-elite i Sverige, Danmark, Finland och Norge med ambitioner om att bli proffs. Turneringen kommer att sändas med engelskspråkiga kommentatorer.

King of Nordic: Rainbow Six Siege Cup #1 har fyra kvalomgångar mellan vecka 6 – 9. Slutspelet spelas 3 och 4 mars.

King of Nordic: Rainbow Six Siege Cup #2 har fyra kvalomgångar mellan vecka 14 – 17. Slutspelet spelas den 5 och 6 maj.

Turneringsformat

  • Nationellt kval: Varje vecka, under fyra veckor arrangerar ESEN tillsammans med sina samarbetspartners ett nationellt kval per nordiskt land (Sverige, Danmark, Finland och Norge). Vinnare av varje nationellt kval går vidare till veckans nordiska kvalfinaler.
  • Nordiska kvalfinaler: De nationella kvalens fyra vinnare lottas mot varandra och de två finalisterna går vidare till slutspel. Den första cupens matcher sänds varje onsdag mellan vecka 6 – 9 och den andra cupens matcher sänds varje onsdag mellan vecka 14 – 17 på ESEN eSports twitchkanal och på en av Ubisofts Rainbow Six Siege kanaler.
  • Slutspel: Efter de fyra kvalfinalerna kommer de totalt åtta vinnarna lottas till ett slutspel. Varje match spelas bäst av tre förutom finalen som spelas bäst av fem. Alla matcher spelas under två dagar och sänds på arrangörens kanaler den 3 och 4 mars, samt den 5 och 6 maj. 

Prisfördelning King of Nordic Rainbow Six Siege Cup 1
1a pris: 5 000 SEK + fem stycken HyperX Cloud Flight Gaming Headsets (värde 8 000 SEK)

2a pris: 2 500 SEK + fem stycken HyperX Alloy FPS Mechanical Gaming Keyboards (värde 7 000 SEK)

3e och 4e pris: 1 250 SEK per lag

Anmälan till turneringen görs HÄR.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege har skördat framgångar över hela världen och Ubisoft har en långsiktig strategi att etablera spelet som en permanent e-sport titel även i Norden. Det är med stort förtroende vi ser fram emot att tillsammans med ESEN få arrangera det första officiella nordiska mästerskapet. Att uppdraget gått till ESEN eSports känns naturligt efter vårt framgångsrika samarbete med två säsonger av King of Nordic under 2018.

Morten Ryberg, Marketing Director på Ubisoft Nordic

Esport betting blir 2019’s stora grej

Din Guide till Sveriges alla esport gymnasium

Lämna en kommentar