Esport aktier

esport aktier
Inlägget innehåller annonslänkar till Avanza.

Här kommer vi hålla en uppdaterad lista över dom Esport aktier vi anser är relevanta. Klicka på bolagets namn så får du upp aktuell kurs och data om bolaget.

Vill du veta mer om hur du kan investera i aktier? Ta en titt i våran Aktieskola!

Esport aktier – Sammanställning:

Activision Blizzard Inc (ATVI)

Internationell spelutvecklare och distributör. Företaget äger speltitlar som Starcraft, Diablo, World of Warcraft, Call of Duty och Overwatch. Man äger även större ligor som den omåttligt populära Overwatch League (OWL). Activision Blizzard är resultaten av en tidigare sammanslagning mellan Activision och Vivendi Games. 2015 köpte man även upp det svenska spelutvecklingsbolaget King, skaparna bakom storfavoriten Candy Crush Saga, för drygt 50 miljarder kronor.

Electronic Arts Inc (EA)

Multinationellt företag som utvecklar dator- och Tv-spel. Även känt som EA Games för allmänheten. Bolaget har en enorm spelkatalog men titlar som The Sims-serien och Battlefield. För oss är bolaget mest intressant genom EA Sports, som utvecklar spel som NBA,, NFL, NHL och FIFA. Där är även under den kategorin, framförallt FIFA och NFL, vårat stora fokus kommer ligga på grund av det stora intresset och utvecklingen vi ser just nu. Många klubbar från dom traditionella sporterna signar upp både spelare och organisationer för att kunna vara förberedda att utmana på den nya marknaden framöver.

Esen eSports (ESEN)

ESEN är ett av Sveriges största e-sportbolag med en komplett infrastruktur för e-sport vilket innefattar egen e-sportarena,  eventlokal, turneringsplattform, studio och Tv-produktion med över 200 sändningar i ryggen. ESEN är experter på  liveproduktion av e-sport och står bakom nordens största e-sportturnering “King of Nordic” under eget varumärke.  Men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare.

Logitech International SA (LOGI)

Kanske inte det mest renodlade esportbolaget men dom har tillräckligt mycket fokus på marknaden för att det ska vara intressant att ta med. Logitech’s omsättning inom esport/gaming ökade med hela 75%, trotts bolagets storlek, jämfört med samma period året innan. Bolagets VD tror även att esport kan komma att bli världens största esport med tiden., vilket inte låter allt för långsökt.

Modern Times Group (MTG)

Ett internationellt medieföretag som för oss är mest intressant genom MTGx, deras storsatsning på esport med bl.a. ESL, esportsTV och dreamhack. MTGx har varit en del av det stora MTG men väntas nu bli den huvudsakliga organisationen när bolaget särnoteras efter att det framkommit att delar av MTG säljs av. MTG har idag över 40 kanaler som följer och streamar esport.

Red Reserve Entertainment (REDR)

Red Reserve är det första esportlaget i Sverige som tagit klivet in på börsen. Organisationen är mest kända genom Call of Duty-laget som varit framträdande under en längre period. I somras valde man att bredda organisationen och köpte där med upp den tidigare svenska GODSENT-lineupen, där flera har erfarenhet från spel med bland annat Fnatic.

Adverty (ADVT)

Svenskt bolag som nyligen hade en global lansering av sin nya satsning på in-game-reklam. Adverty jobbar ihop med den finska spelstudion Critical Force som ligger bakom den stora esport-succén Critical Ops med över 70 miljoner nedladdningar. Advertys koncept bygger på reklam som integreras i omgivningen i spelvärlden på till exempel skyltar och affischer.

Tencent Holdings Ltd (TENCENT)

Ett multinationellt företag med stort fokus på internetrelaterade tjänster och produkter. Räknas som världens största investmentbolag men är för oss mest intressant genom titlar som League of Legends och Fortnite.

Ej börsnoterade Esport aktier – Sammanställning:

G:loot AB

G:loot är en onlineplattform för esport och tävlingar inom gaming för både PC och mobil. Genom plattformen erbjuder man spelare på alla nivåer att delta och spela med riktiga insatser och priser genom titlar som CS:GO, Dota2, FIFA och så vidare.

Irootfor AB

Företaget jobbar idag för att bygga upp ett så kallat ”House of brands” med esportinriktning. Bolaget är idag en etablerad och ansedd aktör inom esport med återförsäljare och distributörer sedan tidigare på flertalet marknader.

Pixel Holding Group Ltd

Pixel.Bet är en Esport-bettingoperatören med fokus på den svenska marknaden och Norden framöver, med potential att etablera sig internationellt. 51% av Pixel.Bet ägs sedan en tid tillbaka av Leo Vegas som investerade cirka 15 miljoner när Pixel Holding genomförde en nyemission.

YLDR esportswear

YLDR har en enkel lösning för lag inom esport att själva designa och utveckla sina lagkläder och merchandise. YLDR har lanserat en beta-version och jobbar just nu intensivt i på flera håll med att lansera varumärket.

Våran Aktieskola lär dig allt du behöver veta för att kunna börja investera i esportaktier!

Esport aktier i Sverige och utomlands.