Ninjas in Pyjamas till IEM Katowice 2019 efter tufft kval

  • Tuff vecka för våra svenska lag i CS:GO
  • Ninjas in Pyjamas tog sig vidare till Majorn i sista avgörande match
  • Fnatic som vann Majorn förra året föll redan i kvalet

Ninjas in Pyjamas blandar och ger

Ninjas in Pyjamas inledde starkt när man slog Furia med 16-6 på Mirage och så långt såg allting ljust ut. Något av det svåraste med inledningen av dessa kval är att dom spelas om vinnaren av en karta. Det betyder att det inte finns rum för misstag och har det mindre bra laget lite flyt så är det inte ovanligt att man kan ta hem det. Och nästa match skulle bli en sån match. NiP förlorar med 16-13 mot Renegades där man i en bäst av tre kartor hade haft stor chans att hämta hem det, men det är inget att gräma sig över nu. Matchen efter finns det inte mycket att säga om, förlust med 16-6 mot Winstrike som var betydligt bättre Train, en karta som NiP annars är otroligt starka på men det lossnade inte. Att REZ landade på sex kills under hela matchen hjälpte inte heller.

I den fjärde matchen mot Vega Squadron gick man över till bäst av tre kartor. Vilket var gynnsamt eftersom NiP förlorade den första karta på övertid. Efter det tog man dom två kommande kartorna och vann med 2-1. Inte speciellt övertygande men man tog sig vidare till sista rundan.

Sista och avgörande matchen för Ninjas in Pyjamas

I den avgörande matchen ställdes Ninjas in Pyjamas mot ViCi från Kina, båda med två vinster och två förluster i kvalet. NiP valde första karta, train, och tog initiativet direkt när man säkrade den första vinsten med 16-7. Som sagt är NiP starka på train vilket man ännu en gång fick bevisa.

Karta två, valt av ViCi, blev inferno. ViCi startade starkt och tog fem raka rundor innan NiP kom in i matchen. NiP fick upp ekonomin och spelade precis som man vill att dom ska spela, åtta rundor senare står det 8-5 till NiP och vändningen i halvtid var ett faktum. I andra tar sig ViCi in i matchen igen och efter ett tajt avslut vinner ViCi andra kartan med 16-13.

Sista och avgörande kartan blev Mirage. Statistiskt en liten fördel för ViCi på förhand men det skulle visa sig inte spela någon roll. Ninjas in Pyjamas spelade otroligt stabilt och vann första halvlek med betryggande 11-4. Andra halvlek fortsatte i samma spår och ViCi var aldrig riktigt nära. 16-10 till NiP som därmed är kvalificerade till IEM Katowice Major 2019.

Kvalet blev för tufft för Fnatic

JW och KRiMZ som nyligen skrev på för tre nya år med sitt Fnatic åkte tvärtemot på en riktig nit i kvalet. Efter en tung inledning med två förluster mot Winstrike och ViCi så skulle man få jobba i uppförsbacke, en förlust till och man var ute. I tredje matchen slog man bekvämt ut Grayhound men efter det var det över. 2-1 förlust mot G2 och eliminering. Förra året tog Fnatic hem hela Majorn i IEM Katowice 2019 och nu lämnar man alltså redan i kvalet till turneringen.

Desto bekvämare resa för ENCE

Våra grannar ENCE hade en betydligt bekvämare resa. Laget som har blandat och gett tog sig med tre vinster av fyra möjliga(den ända förlusten kom mot Jonas Jerebkos Renegades) vidare till Majorn utan några större bekymmer och det ska bli spännande att se vad den finska storsatsningen har att komma med när det verkligen gäller.

På onsdag får vi se Ninjas in Pyjamas igen när Majorn i Polen drar igång på riktigt. Där återser vi även ett par av dom bästa lagen i världen som Astralis, Liquid och FaZe med Olofmeister. Missa inte det!

Lämna en kommentar