ESEN eSports (ESEN) – Snabbanalys

ESEN eSports är ett Svenskt sändningsbolag för esport och gaming. Företaget står bakom och distribuerar stora esportturneringar som King of Nordic och King of Nordic Overwatch Cup m.fl.. Samt producerar sändningar under större turneringar på events.

ESEN eSports bygger för framtiden

Precis som vi nämnt tidigare så har man signat avtal med Telia och Svenska spel inför det stundande VM-kvalet. Detta ses som ett styrkebesked enligt en del. Men det är samtidigt många frågetecken som kvarstår kring bolaget, framförallt är det bolagets ”unga ålder” och finanser som inte känns helt betryggande.

Bolaget grundades 2015 av personer med ett förflutet som spelare. Esporten växer så det knakar minst sagt och ESEN eSports har planer på växla upp för att dra ifrån konkurrenterna och ta platsen som ett av dom större sändningsbolagen. Bolagets intäkter kommer från sponsorer och kampanjer som placeras i deras sändningar. Uppmärksamheten och antalet företag som börjat få upp ögonen för marknaden ökar kraftigt och kostnaderna för att marknadsföra sig på en så pass optimal plattform ökar i samma takt.

Mycket pekar på att det är vinnande koncept framförallt så länge man kan fortsätta anordna turneringar i egen regi. Men det finns såklart utmaningar. Speciellt då man är ett ungt företag i en bransch som är i en extrem tillväxtfas. Många börjar som sagt få upp ögonen för marknaden och vi kan förvänta oss att allt fler bolag startas i förhoppningen om att kunna ta del av vinsten. ESEN’s kanske bästa fördel är det försprånget man skapat.

 

ESEN eSports tar till med nyemission

 

Turneringar i egen regi

Man driver och utvecklar turneringsformatet King of Nordic (KoN) som man hållit igång i över 10 säsonger. Turneringarna anordnas inom ett par speltitlar men avsikten är att fortsätta utvidga formatet. Den stora fördelen är att man äger all rätt till dessa turneringar, med allt det innebär. Framåt finns planer på att skapa Swedish hockey League inom esport, uppenbart en motsvarighet till den klassiska SHL. Tittarantalet börjar växa kring titlar som nhl, nba och fifa men det saknas i mångt och mycket strukturerade turneringar i sammanhanget, där har dom en fördel att bygga vidare på.

 

Läs gärna våra andra snabbrapporter om liknande bolag.

Lämna en kommentar