JW och KRiMZ signar upp för tre nya år med Fnatic

  • JW debuterade för Fnatic redan 2013, KRiMZ anlände året efter
  • JW har vunnit tre Majors och en Major MVP med Fnatic
  • Båda har varit rankade Topp 20 tre gånger vardera sedan 2013

JW och KRiMZ ser ut att bli kvar i Fnatic en lång tid framöver

Ett problem som länge funnits inom esporten är avsaknaden av kontinuitet. Spelare lämnar, nya tillkommer, lag läggs ner och tron om snabba resultat genom förändring ligger nära till hands. Det finns såklart många undantag, däribland Fnatic. Visst har man bytt en del spelare genom åren men grundpelaren har hela tiden bestått(förutom en kort sejour mer känd som ”Godsent”).

Fnatic valde i fredags att offentliggöra sin fortsatta satsningen på det svenska topplaget som under en lång period räknats till den absoluta världseliten. Så sent som i Januari tog man en delad tredjeplacering i iBUYPOWER Masters. Både Jesper ”JW” Wecksell och Freddy ”KRIMZ” Johansson belönas nu med nya kontrakt på ytterligare tre år vardera i organisationen.

Laget har haft en tillsynes tung period men det ser nu allt ljusare ut och frågar man den unga veteranen JW, som debuterade för laget redan 2013, så låter det omåttligt optimistiskt:

Vi har en team feeling som vi nog aldrig haft förut, vi klickar otroligt bra och det känns verkligen som att vi är en liten familj nu, vilket inte riktigt varit fallet innan.
säger JW

Spelarna offentliggjorde nyheten om det nya kontraktet under JW ’s Twitch stream i fredags och kommer nu fortsätta satsningen tillbaka till toppen. Man har sedan slutet på hösten klättrat stadigt på världsrankingen. Det största klivet togs i och med den fina prestationen i IEM Chicago där Ludvig Brollan Brolin och Simon ”twist” Eliasson dessutom debuterade när laget landade på en delad tredjeplats i turneringen.

Laget och den kommande månaden

Laget består den kommande säsongen av en bra mix mellan rutin och talang:

Sweden Jesper ”JW” Wecksell
Sweden Freddy ”KRIMZ” Johansson
Sweden Simon ”twist” Eliasson
Sweden Ludvig ”Brollan” Brolin
Sweden Richard ”Xizt” Landström

 

Senast för ett år sedan slog man hela världseliten när man tog hem den högaktuella turneringen i Polen, IEM Katowiche, där man nästa vecka ska kvala in till årets upplaga i och med ”New Challengers Stage”. I kvalet kommer man ställas mot bland andra ENCE, Cloud9 och det stjärnspäckade svensklaget Ninjas In Pyjamas.

Lämna en kommentar