Esport-stad i Hangzhou är nu verklighet

Esport-stad – Låter det överdrivet? Inte i Kina.

Esport-stad i Hangzhou står nu klar

En ”esport-stad”, som kommer dirigeras av den lokala regering i staden, slog den 16 november upp dörrarna för världen. Staden, arenan eller vad man nu vill kalla det är 17 000 kvadratmeter och slutnotan för bygget ska ha landat på 2,5 miljarder svenska kronor. Staden är den fjärde av sitt slag och är en av dom största i Kina och världen. Kina har alltid varit en het plats för esport och länge legat i framkant när det kommer till expansionen av dessa större projekt. Ett annat exempel på en stad i Kina där esport verkligen har blomstrat är Shanghai. Staden kommer nästa år stå som arrangör till The International 2019. Första gången i Asien.

 

ESEN eSports lanserar ny plattform

Hemmaplan för LGD Gaming

En av dom första delarna av Hangzhou’s esport-stad som stod klar var den arena som kommer att bli hemmaplanen och mötesplats för den kinesiska organisationen LGD Gaming. Framförallt rör det sig om organisationens League of Legends-lag som huserar i the League of Legends Pro League (LPL). LGD har även framgångsrika lag i andra esporter som i Dota 2 där PSG.LGD avslutade på andraplats i The International 2018.

Organisationen LGD skrev i Juni i år ett avtal med Allied Esports för bygget av esport-staden. Allied Esports är en global esport-aktör som jobbar med att bygga, styra och ta fram lösningar för arenor. Bolaget har byggt och tar hand om ett antal arenor redan världen över, bl.a. HyperX Esports Arena i Las Vegas som kommer arrangera League of Legends All-Star-eventet den 6-8 december. LGD’s arena är Allieds fjärde bygge av dess slag i Kina, varpå dom andra finns i Tianjin, Shenzhen och Beijing.

 

Unikrn’s VD: ”esportbetting en mångmiljardindustri 2020”

Esport-stad

Asian Games 2022

En anledning till varför bygget av en esport-stad kommit på plats är för att staden år 2022 står som värd för Asian Games, Asiatiska spelen, där esport väntas bli en medaljsport för första gången. Esport var en uppvisningssport i dom senaste spelen tidigare i år. Med en budget på 2,2 miljarder dollar har staden även gått ut med att man kommer bygga hela 14 esport-byggnader till innan spelen startar. Då inkluderat en esport akademi, hotell med esport-tema, tema-parker, ett affärscenter samt ett sjukhus specialiserat på skador inom esport. En annan logisk anledning är att man helt enkelt vill göra staden Hangzhou till en viktig plats för esporten i framtiden. Precis som vi skrivit om i ett tidigare inlägg så blev Hangzhou en av dom städerna som fått chansen att bilda ett eget franchise-lag, Hangzhou Spark, i nästa säsong av Overwatch League.

 

Svenska Elitserien CS:GO närmar sig slutspel

Lämna en kommentar