OWL: Guide till samtliga nya lag inför kommande säsong

OWL (Overwatch League) Säsong 2

OWL expanderar ligan inför kommande säsong

owlNär den första säsongen av OWL drog igång i januari så bestod serien av 12 lag, från Amerika till Kina. Ligan får ses som en smärre succé, inte minst efter att man sålde slut på samtliga biljetter till finalerna i Barclays Center, men även för att man i många fall ändrat synen på esport. Blizzard släppt nyligen nyheten om att OWL nu har valt att komplettera ligan inför kommande säsong med åtta nya organisationer. Kostnaden för dom första lagen som anslöt förra säsongen sägs ha legat på runt $20 miljoner. Nu rapporteras det om att samtliga nya franchise-lag ska ha fått hosta upp mellan $30 och $60 miljoner för att få sin plats inför seriestarten.

 

OWL jobbar för att få in fler kvinnor inom esport

owl

Här nedan kan ni läsa om samtliga nya franchise-lag, vart dom är ifrån och vilka som ligger bakom:

 

Washington, District of Columbia – USA

En nyligen grundad grupp, Washington Esports Venures ledd av Washington Kastles ägare Mark Ein, kommer äga franchise-laget. Ein är även minoritetsägare av aXiomatic, Team Liquids moderbolag. Den tidigare General Managern av ett av motståndarlagen (Last Night’s Leftovers) Kate Mitchell har tagits in i organisationen och kommer agera Assistant Manager. Man har även hämtat in två person från New York Excelsior, Jyeong-seok “Wizardhyeong” Kim som är lagets nya huvudcoach och den tidigare Excelsiorspelaren Joon-hwa “Janus” Song som kommer utgöra grunden i det nya laget.

 

Atlanta, Georgia – USA

Franchise-laget köptes av Atlanta Esports Ventures group som grundades av bland annat Cox Enterprises. Cox har ett par dotterbolag, Cox Communications, Cox Media Group och Cox Automotive som täcker stora delar av marknaden, alltifrån underhållning till TV, radio och tidningar. Laget kommer kontrolleras av Atlanta Esports Ventures, ett samarbete mellan Cox och Procince Inc. Paul Hamilton som är President och VD i Atlanta Esports Ventures, har berättat att man tagit in den tidigare San Francisco Shockcoachen Brad “sephy” Rajani som ny huvudcoach för laget, Dimitri “Silence” Couturet som assisterande coach, den tidigare huvudcoachen från motståndarlaget One.PoinT Cas “Casores” van Andel som ansvarig för spelarutveckling och Dongmin “Dongming” Jeong som översättare.

 

Toronto, Ontario – Kanada

Toronto tillkännagavs i augusti och bekräftades av ligan en månad senare. Laget grundades av Penguins-investeraren Michael Kimel och hans familj, esportorganisationen Splyce i samarbete med OverActive Media Group, en anonym entreprenör och Westdale Construction. Splyce sägs äga runt 10% av organisation och kommer kontrollera laget. Under förra månaden avslöjades det att den tidigare VDn för Olympiska kommittén i Kanada kommer gå in som President i organisationen. Man har även hunnit anställa personal. Bland annat så kommer en tidigare chef inom Splyce ta över som General Manager och London Spitfires coach, Beoumjun “Bishop” Lee, kommer gå in som huvudcoach för laget.

 

Vancouver, British Columbia – Kanada

Vancouver var en av dom sista städerna att tillkännages och kommer ägas av Canucks Sports and Entertainment investeringsbolag, Aquilini Investment Group som även investerat i Vancouver Canucks och Rogers Arena, där det senaste International hölls. Mycket mer info än så om laget har inte släppts i dagsläget men det bör dyka upp inom en snar framtid.

 

Guangzhou, Guangdong – Kina

Guangzhou var ett av dom första lagen som bekräftades. Franchise-laget kommer ägas och kontrolleras av Nenking Group. En grupp inriktade på finanser och underhållning som ägs av miljardären Zhong Naixiong. Företaget äger även Guangzhou Long Lions som spelare i den kinesiska högstaligan i basket. Ingen information om hur organisationen kommer se ut har släppts.

 

Chengdu, Sichuan – Kina

Chengdu ägs av den kinesiska streaming plattformen Huya som till viss del ägs av Tencent.(Huya äger för övrigt rättigheterna till World Electronic Sports Games). Chengdu var likt Vancouver ett av dom sista lagen att bekräftas och har således inte släppt någon mer djupgående information om laget i dagsläget.

 

Hangzhou, Zhejiang – Kina

Hangzhou kommer ägas av Bilibili, ett av dom ledande företagen inom underhållning i Kina. Bolaget täcker d0m flesta formaten som video, livesändningar och mobilspel. Förutom att Bilibili gått ut med att man tar emot förslag på namn för laget så finns det inte så mycket, likt dom andra lagen från Kina, att berätta om den kommande organisationen i nuläget.

 

Paris, Frankrike – Europa

Tillsammans med Guangzhou var Paris det första nya laget att tillkännages. Platsen i ligan köptes av McCourt Global, ett investeringsbolag från Los Angeles som även äger det franska fotbollslaget Olympique deMarseille. Samt äger rättigheterna till Los Angeles Marathon. 2004 köpte sig Grundaren Frank McCourt en betydande andel av LA Dodgers. Mer om organisationen i stor kring det nya Paris-laget har inte släppts i dagsläget.

 

NBA 2K League vill gå i OWL’s fotspår

owl

Försäsongen väntas börja i december

Efter att dessa åtta nya lag tillkommit så kommer ligan innehåll sammanlagt 20 lag under säsong två. Elva lag från Amerika, två från Kanada, två från Europa och totalt fem från Asien. Ligan, som vi pratat om tidigare, planerar att låta lagen spela hemma och bortamatcher på sina respektive hemmaplaner från och med 2020. Detta gör att lagen behöver planera för kommande event i sina respektive regioner. Det finns inget spikat datum för när ligan drar igång igen men lagen är i full färd att rekrytera och sammanställa sina trupper inför säsongsstarten. Världsmästerskapen i Overwatch spelas under BlizzCon i November så allt tyder på att försäsongen kommer starta efter det, i december. Precis som förra året.

Leo Vegas äger 51% av Pixel.bet

Lämna en kommentar