Svenska Elitserien CS:GO – ”The Invincibles”

Svenska Elitserien CS:GO har fått en kickstart

Svenska Elitserien CS:GO

Elitserien är tänkt att bredda möjligheterna och ge fler en chans att ta sig till toppen. Idag består den yttersta eliten av en väldigt lite skara spelare/lag och det finns ingen naturlig väg till toppen. Elitserien är tänkt som en språngbräda för att kunna ta sig in och upp till nästa nivå.

Avsaknaden av lokala tävlingar resulterar i att miljontals talanger världen över faller bort i brist på resurser. Det är något som jag länge velat ändra på och nu har jag hittat flera viktiga aktörer som känner som jag och står bakom mig i projektet. Min vision är att Svenska Elitserien i esport ska spegla det SHL gör för hockey och det Allsvenskan gör för fotboll. På sikt ska lagen kunna leva på esport, precis som många kan leva på att spela division ett i fotboll.

Tommy ‘Potti’ Ingemarsson

Seriens prispott höjdes från 750.000:- till 1.000.000:- i totalt värde första säsongen (uppdelat i prispengar, produkter och annat från sponsorer som sjöö sandström.) efter att intresset visat sig vara oväntat stort. Att prispotten vuxit är ett gott tecken inför kommande säsonger. Elitseriens alla matcher har livesänts på tisdagar-torsdagar varje vecka med ett antal olika expertkommentatorer rullandes och finns upplagda på sportbladet. Det här är alltså första säsongen och produktionen har verkligen speglat vilket nivå man vill ta detta till.

Det mest intressanta just nu måste ändå vara den direkta bredden av både antalet lag och antalet serier från start. Totalt kvalade 540 spelare i 108 lag in och placerades in i tre olika serienivåer:

– Elitserien (12 lag)

– Regionserien (12 lag x 4 regioner)

– Challengerserien (12 lag x 4 regioner)

 

ESEN eSports lanserar ny plattform 

Svenska Elitserien CS:GO Kvalspel

Toppen av regionserierna i Nord, Väst, Öst och Syd kommer att få möta bottenlagen från Elitserien. Ettan från varje serie går direkt upp till Elitserien och dom lag som hamnar på plats 2-5 vinner en kvalplats. Ett av dom mer framstående lagen i Regionserierna är direktkvalificerade OverDogs, eller ”The Invincibles”, från Gällivare. Laget har stått för den största dominansen serierna igenom. Efter 22 matcher har man gått obesegrad och vann alltså serien med hela 18 poäng tillgodo ner till andraplatsen. OverDogs kommer bli mycket intressanta att följa kommande säsong i högsta serien, kommer den positiva trenden för Gällivarelaget att hålla i sig eller får dom det tufft när dom tar klivet upp i finrummet?

Det ska bli grymt kul, vi är taggade allihopa. Vi har ett bra lag på papper, så lägger vi ner tid på det så kan vi gå väldigt långt. Det ska bli skitkul att få visa vem man är.

Jesper ”Curre” Custemo, Overdogs

Laget har tränat i ungefär fyra timmar under 3–4 dagar i veckan. Nu när elitserien stundar så satsar laget på att öka träningstakten något, och förhoppningen är att gå långt. Swemix, Duttdutt och Bboys, det är namnen på de tre andra lag som gick och vann sina respektive regionserier och därmed likt OverDogs är direktkvalificerade till elitserien inför nästa säsong.

Ett annat lag som likt OverDogs också stått för en strålande insats är Arbogalaget Duttdutt med Hugo ”Huggan” Cortes Lopez i spetsen som säger sig inte alls vara överraskad över avancemanget.

Det var förväntat, för vi skulle vara där från början. Vi torskade däremot i kvalet för att vi spelade med två inhoppare. Men vi har räknat med att ta oss till elitserien.

Hugo ”Huggan” Cortes Lopez, Duttdutt

Det ambitiösa laget har också förhoppningar likt många andra om att bli upplockade av en organisation i framtiden, och exponeringen genom spel i Elitserien kan vara just vad som behövs för att bli upptäckta.

 

Även NBA 2K League’s första säsong blev en succé 

Svenska Elitserien CS:GO Slutspel

Elitseriens 4 bästa lag efter säsongen spelar final på Inferno Online, världens största gamingcenter den 7-8 december. Varje lag får ett paket värt 50,000 SEK som ska täcka resor, boende, transfer, spelaraktiviteter, mat med mera. Utöver detta ligger prispotten i slutspelet på:

1. 150.000:- + Xtrfy Gear

2. 100.000:- + Xtrfy Gear

3. 30.000:- + Xtrfy Gear

4. 20.000:- + Xtrfy Gear

Svenska elitserien csgo

150.000:- + produkter till vinnare av den allra första säsongen är helt klart godkänt. Just nu är det dessa fyra lag som ligger på slutspelsplats i Elitserien 2018. Slutspelet kommer hållas på världens största gamingcenter Inferno Online i början på December. Det är tajt i toppen och fortfarande en del poäng att spela om så än så länge kan allting hända även om lotb sticker ut hittills efter en lysande säsong.

 

Sveriges resultat i Esport-VM

Livesändningarna en framgångsfaktor

Åsikter kan man ha om Aftonbladet men att man lyckas få en så pass ”etablerad” sida att livestreama är ett stort genomslag och en stark markering att ligan är något som kommer satsas på. Men även att esport tas in i den vanliga människans flöde ger en stark boost. Sportbladet är såklart ute efter att stärka sin koppling till esport-communityn med allt vad det innebär framöver. Programledare har CS:GO-spelaren tillika streamern Ludwig “Luddie” Hall varit – riktigt bra insats och förhoppningsvis får vi se mer av honom. I kommentatorsbåset har vi fått se bland annat Fredrik “Jaegarn“ Andersson, Tommy ”Potti” Ingemarsson och inte minst Emil ”HeatoN” Christensen. Att Heaton är en del av detta är såklart en bidragande faktor till framgången och att ha honom som kommentator lyfter verkligen känslan.Svenska elitserien csgo

Förväntningar inför kommande säsong

Starten är såklart rätt i tiden, även om jag kan tycka att en större satsning likt denna borde ha skett tidigare. Idag ser vi ett antal organisationer och företag som försöker starta serier, antagligen för att kunna haka på och ta mark innan någon annan, i detta fallet secsgo, drar ifrån allt för mycket. Man slåss lite om samma grupp, ”amatörer” och blivande stjärnor som vill spela om pengar och ta sig någonstans. Men Svenska Elitserien CS:GO får ändå ses som favoriten av dagens aktörer. Stor prispott som kommer fortsätta växa. Legender och stjärnor som både grundat och står bakom satsningen och som framförallt är ansedda inom esportvärlden. Nya samarbetsmöjligheter kommer även uppstå då man når ut till en kundgrupp som är svåra för företag att nå ut till i andra kanaler. Faktorerna och möjligheterna är många.

Framtiden ser helt klart ljus ut för Svenska Elitserien CS:GO. Men innan vi blickar för mycket framåt så ska Elitserien spelas klart och slutspelet få avgöras.

Missa för all del inte slutspelet den 7-8 December, flera bra matcher utlovas! 

Bilder: secsgo.se

1 svar på ”Svenska Elitserien CS:GO – ”The Invincibles””

Lämna en kommentar