YLDR esportswear tar in kapital och ny styrelsemedlem

  • Tagit in bolagets första investering för att ta steget mot en större internationell marknad
  • Investeraren Tony Wickenberg tar plats i styrelsen
  • Mål att skriva avtal med minst en av världens 10 mest framgångsrika organisationer

YLDR esportswear siktar högt 2019

Det svenska företaget och varumärket YLDR esportswear fortsätter att växa. Den småländska startupen, som ses lite som stjärnan i inkubatorn Företagsfabriken i Kronoberg, har riktat in sig på den snabba tillväxten inom marknaden för esportkläder. Företaget erbjuder bland annat en e-handel och ett verktyg för att enkelt kunna skapa och designa sina egna esportkläder.

Företaget kan nu meddela att man fått in sin första investering och tar nu ett stort kliv närmre målet att nå den internationella marknaden. Tidigare har vi skrivit om att YLDR redan i höstas undersökte marknaden i Nordamerika. Och summan, som inte har avslöjats, ska göra att bolaget kan ta nästa steg.

Vi är verkligen glada över att kunna lägga den här pusselbiten. Planen har hela tiden varit att ta in kapital inför 2019 för att kunna göra den satsning vi vill gentemot världseliten inom esport

Robin Backström, VD YLDR

Planen är att med hjälp av de nya resurserna kunna säkerställa kvaliteten i det erbjudande företaget har som en fullservice-leverantör till stora organisationer inom esport när det kommer till kläder och merch. YLDR esportswear har även ett stort och utstickande mål för 2019. Att skriva avtal med åtminstone en av dom tio mest framgångsrika organisationer inom esport i världen.

Investerare tar plats i styrelsen

Tony Wickenberg är investeraren som stått för kapitaltillskottet, han kommer nu även ta plats i YLDR:s styrelse inför framtiden. Wickenberg har investerat och arbetat i en rad olika branscher. Han erfarenhet medför en bred affärskompetens som YLDR kan dra nytta av.

Mitt fokus ligger på att hitta intressanta startups som kan generera stor tillväxt utan att binda för mycket kapital. YLDR har en spännande resa framför sig och jag ser att jag från styrelsenivå kan tillföra mycket erfarenhet som kan var värdefullt på den här resan

Tony Wickenberg.

YLDR esportswear var involverade och fick ta fram den svenska VM-kollektionen inför det svenska landslagets deltagande i Esport-VM i Taiwan i höstas.

Lämna en kommentar