Esport-VM – Blandade resultat för Sverige

Esport-VM i Taiwan

Esport-VM i Taiwan har börjat

Inför det 10:e världsmästerskapet arrangerade ESEN eSports tillsammans med det svenska e-sportförbundet ett antal turneringar under hösten för att ta ut den svenska landslagstruppen som skulle få åka och representera landet i VM i Taiwan. Kvalen i dom olika titlarna avgjordes i September i ESEN eSports nya esportarena i Bromma. Vinnande ur kvalet och dom som alltså får chansen att åka till Taiwan för att ta hem VM-titlarna hittar du här: svenska landslaget.

Förväntningarna efter kvalet har varit höga på våran svenska trupp. Potentialen är stor i gruppen och förhoppningarna om pallplatser har varit många. Turneringen startar den 9:e och håller på till den 13:e november i Kaohsiung Arena som har plats för uppåt 15.000 besökare och väntas följas av flera miljoner tittare världen över.

Utöver huvudsponsorn Svenska spel har man till årets upplaga av Esport-VM fått stöttning från ett annat företag. Det är nystartade svenska YLDR som vi skrivit om tidigare, företaget från Växjö som jobbar med esportswear, som har fått möjligheten att ta fram den svenska VM-kollektionen till landslaget.

Esport-VM

Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att det skulle gå såhär fort. I juni hade vi vår första kollektion redo och vi har redan tiotalet partnerorganisationer samt sitter i diskussionen med ett antal riktigt stora varumärken inom esport

-Robin Backström, VD YLDR

SVFF bildar esportlandslag i FIFA

Flow föll i CS:GO-finalen

Det svenska laget ”Flow” som består av Aron ”xajdish” Fredriksson, Alfred ”RuStY” Karlsson, Hugo ”HugoXD” Hallgren, Hugo ”ZER” Halvorsen och Benjamin ”Bendji” Söderena föll i finalen mot Finska HAVU. Flow visade upp ett fint spel turneringen igenom. Man vann semifinalen mot Thailändska Beyond med betryggande 2-0 innan man ställdes mot HAVU.

Esport-VM

HAVU som var inhoppare efter att finska ENCE valt att lämna återbud till Esport-VM pga ett för hektiskt schema tog vara på chansen i allra högsta grad. Slutresultatet i finalen visade 3-0 i en bäst av 5 match.

26 länder deltog i CS:GO turneringen. På tredje plats efter Flow slutande det rumänska laget Nexus som förra året landade på en andraplats i VM. Nexus slog Beyond med 2-1.

I och med pallplatsen tar Flow hem $6.000 dollar i prispengar och är framförallt en erfarenhet rikare.

 

Rafflande avslutning på den Svensk Elitserien i CS:GO

Cyrox fick det tufft i Tekken 7-slutspelet

Christoffer ”Cyrox” Molander åkte tyvärr ut i förstarundan i Tekken 7 och placerade sig därför på en delad 9:e plats.

Kvartsfinal i League of Legends

Esport-VM

Goobsquad, våra svenska representanter i League of Legends vann båda sina matcher i gruppspelet och slutade därav på förstaplats. Därefter besegrade man Ryssland i åttondelsfinalen innan man slogs ut av hemmanationen i kvartsfinalen. Jonathan ”Backlund” Bäcklund var diskvalificerad för att ha spelat i en professionell liga innan, ersatte gjorde Calle ”Dargren” Dargren.

Kan Brollan bli Sveriges nästa storstjärna?

Bilder: ESEN eSports

 

Lämna en kommentar