YLDR ska se över marknaden för esportwear

YLDR erbjuder möjligheten att själv designa kläder ämnade för esport

YLDR reser till Nordamerika för att vidka sina vyer

Det lilla startup bolaget från Växjö reser till Nordamerika för att få en inblick i den amerikanska marknaden. Nitton utvalda startups kommer tillsammans resa till Kanada, Montreal i slutet av september. Alla bolagen är en del av årets Scandinavian Startup Week, ett initiativ som ger små startups med tillväxtpotential en chans att få resa iväg och lära sig mer och utvecklas genom nya affärsmöjligheter. Nordamerika är den största marknaden för esport bortsett från Asien, vilket ger YLDR en möjlighet att se över marknaden och vad man kan göra för att anpassa bolaget.

”Det är en utmärkt möjlighet för oss att se hur marknaden fungerar och hur vi kan göra vårt erbjudande attraktivt för dem”

-Robin Backström, vd på YLDR

Gör som YLDR och börja investera i esport. Läs mer om hur du kommer igång genom våran aktieskola

Designa egna kläder

YLDR har tagit fram en enkel lösning för spelare, tittare och lag att själva designa och utveckla sin kläder och merch ämnade för esport med snabb leverans. Bolaget har släppt en beta-version och försöker nu på flera plattformar lansera sitt varumärke och produkt. Årets upplaga av startup week bygger på att skapa nya affärsmöjligheter och att utveckla sitt internationella nätverk i Kanada. Främst genom olika möten med potentiella samarbetspartners, kunder och investerare. Resan samarrangeras av Kalmar Science Park, Movexum i Gävleborg, BizMaker i Västernorrland och Företagsfabriken i Kronoberg där då YLDR deltar i  inkubationsprocessen.

Nordamerika är den självklara marknaden

I Nordamerika är man traditionellt sätt riktigt bra på merchandise och att bygga upp sina varumärken. Det har vi sett lysande exempel på ifrån dom traditionella sporterna som hockey, basket och baseball. Det har dom även lyckats bevisa fullt ut inom esport också. Nu ska YLDR alltså resa över Atlanten för att få inspiration och skapa nya kontaktnät.

 

Vi har tidigare skrivit om Irootfor som verkar inom samma segment

 

Lämna en kommentar