MFFESPORT svenska mästare i eAllsvenskan 2019

  • MFFESPORT svenska mästare i eAllsvenskan efter vinsten mot Örebro i finalen.
  • eAllsvenskans totala prispott låg på 500.000:- varpå MFFESPORT kammande hem 250.000:-.
  • Laget förbättrade även sin ranking i kvalet till eWorld Cup i och med vinsten.

MFFESPORT säkrade historiens första e-sporttitel

Det är inget snack om att den första upplagan av eAllsvenskan blev en succé. Det är inte heller något snack om att MFFESPORT, Malmö FF, är värdiga vinnare av det först SM-guldet. Tillsammans lyckades MFFESPORTs stjärnduo Zackarias “Zackey00” Johansson och David “Davve1111” Eidhammer vinna med hela 7-1 i kvartsfinalen mot AIK och 3-2 i semifinalen mot Jönköping innan man slog Örebro i finalen med mäktiga 6-2. Finalen går att SE HÄR.

Följ gymnasieligan LIVE på Birde LAN i Uppsala

Förhandsfavoriten föll direkt i kvartsfinalen

Häcken gick obesegrade genom gruppspel om vi går på faktiska resultat, där dom två förlusterna inkasserades efter oavgjorda resultat där bortamålsfördel avgjorde(dubbelmöten). Dessa två matcher var dom två första i seriespelet och därefter blomstrade Häcken med superstjärnorna Ivan ”BorasLegend” och Olle ”Ollelito” Arbin, båda som vi senast såg representera Sverige i dom nordiska mästerskapen. Med 39 mål framåt och endast 12 insläppta tog man hem resterande matcher i seriespelet. I slutspelet skulle det dock gå tyngre.

I kvartsfinalen ställdes man mot Djurgården som man tidigare hade slagit med bekväma 5-0 i serien. Nu skulle det visa sig bli en helt annan match. Djurgården med spelarna Rami ”Mamba” Aahmed och Alexander ”Alexo” Cruz Olsson vann med klara 4-1 och förhandsfavoriten inför slutspelet fick tyvärr lämna redan i förstarundan. Hade man inte åkte på den här ”skräll”-förlusten hade vi kanske fått se en helt annan final.

Har du följt utvecklingen av MTGx?

Nu väntar en spännande fortsättning för MFFESPORT

I och med vinsten kammande Malmö FF inte bara hem 250.000:- utan förbättrade även sin ranking inför det stundande kvalet till eWorld Cup.

Härnäst väntar dock dom nordiska mästerskapen på Dreamhack för MFFESPORT. Där ställs man bland annat mot dom danska stjärnlagen FC Köpenhamn och Bröndby IF.

Ett stort grattis till MFFESPORT och ett stort lycka till framöver!

 

Foto: eallsvenskan.gg

Lämna en kommentar