Kepler: MTG ett mycket spännande uppköpsobjekt

  • Kepler ser MTG som en attraktiv uppköpskandidat
  • MTG slog förväntningarna i Q3, rörelseresultatet blev 340(274) Mkr. 
  • ”Vi är störst i världen på esport”
  • Har investerat i 11 esport-bolag senaste året
  • ”34 procent av startade streams på Twitch kommer från oss”

Kepler rekommenderar köp

Kepler kom idag ut med en ny analys där man hade rekommendationen köp och riktkursen 405 kronor upprepades. MTG överträffade förväntningarna i Q3 där rörelseresultatet blev 340(274) Mkr. Analyshuset gillar MTG för att bolaget ska delas i två där Nordic Entertainment(NENT) som är den traditionella TV-verksamheten, väntas delas ut till aktieägarna och den kvarvarande verksamheten kommer fokusera på esport och digitalt videoinnehåll. Uppdelningen av bolaget väntas vara helt genomfört i Mars. I och med uppdelningen har den kvarvarande delen av MTG även säkrat en ny treårig kreditfacilitet på 1 miljard kronor med Nordea. Pengarna är till för att kunna tillgodose kommande finansiering efter att uppdelningen har trätt i kraft.

Medan aktien har nedgraderats på grund av flera bakslag bland europeiska TV-bolag och rädslan för att spelägare kommer att driva eSports-evenemang på egen hand snarare än att använda sig utav externa arrangörer, tror vi att MTG kommer att bli ett mycket attraktivt uppköpsobjekt.

Kepler Chevruex

MTGx kommer fokusera på fyra områden

Esport med ESL som är världens största arrangör av e-sporttävlingar, Dreamhack som även dom arrangerar tävlingar, ligor och event samt det Amerikanska esportbolaget ESEA.

Inom Gaming-sektorn äger man spelportalen Kongregate och 51 procent av tyska Innogames.

En annan viktig del är Digital Video Content med Youtubenätverket Splay och Zoomin.

Och sist men inte minst har man ”Övriga verksamheter” med bl.a. innehav som World Boxing Super Series och mediegruppen Nova.

Det största evenemanget som ESL hade i Katowice, Polen i fjol lockade 173 000 besökare och följdes av 46 miljoner människor online. Vi är störst i världen på e-sport. Cirka 34 procent av startade strömmar på Twitch kommer från oss.

Tobias Gyhlenius, Presschef MTG

Planerar att investera i 5-10 nya startups 2019

Under slutet av 2017 lanserade MTG en fond som idag har investerat i elva nya bolag inom onlinespel, esport och VR. Bolagen som man har valt att investera i hittills är framförallt startups som håller till i USA. Ännu har man inte hittat sitt första case i Sverige men under nästa år väntas man via fonden investera i ytterligare 5-10 nya bolagen och då är även Norden som marknad i med i blickfånget. MTG har valt att hålla på informationen om fonden och investeringarna. Man ville bygga upp en portfolio innan man kommunicera ut det till allmänheten.

Vi kan sektorn väldigt väl och letade efter startups som har potential att skapa synergier till de verksamheter vi redan har. En av anledningarna till att vi kommunicerar om fonden i dag är för att vi vill att gaming- och e-sportsstartups ska veta att vi investerar.

Ksenia Kolchina, Kommunikationschef MTGx

Fonden omfattar i runda slängar 30 miljoner dollar. I portföljen finns bland annat spelstudion Phoenix Labs(tidigare Methlabs) och plattformen Boom.

Lämna en kommentar