EsportsAdviser tar hem den andra upplagan av SECSGO

  • EsportsAdviser slog ut regerande mästarna i Semifinalen
  • Finalen gick till en tredje avgörande karta
  • PALM1 Säsongens MVP för andra året i rad

esportsadviserEsportsAdviser besegrade förra årets vinnare

Monarchs.GG(fd. Lotb) åkte till Stockholm för att möta EsportsAdviser(Alex ‘PALM1’ Palm, Anders ‘pbD’ Aidemark, David ‘Jayzwalkingz’ Kempner, Victor ‘Alonso’ Alonso och Ludvig ‘HEAP’ Alonso) i en match som skulle ta dom till finalen för att försvara titeln. Det blev dock ingen lyckad resa för laget från Kalmar.

Redan under första karta visade EsportsAdviser att dom var ett nummer större när dom fullkomligt körde över Monarchs med 16-2 på Overpass. Dom regerande mästarna kom tillbaka och plockade hem den andra kartan, Dust2, med 16-9.

Under den tredje och avgörande kartan, Train, lyckades dock PALM1 och gänget säkra segern och plocka den ena platsen i finalen av Svenska Elitserien.

Finalen togs till en tredje avgörande karta

Utöver EsportsAdviser tog sig Wildfire Gaming, som slog lilmix i sin semi, till den stora LAN-finalen.

Båda lagen i finalen skulle visa sig falla på sina egna kartval, där Wildfire Gaming plockade den första kartan, Cache. PALM1 och kompani samlade sig och lyckades på ett imponerande sätt ta den andra kartan, Train, med 16-13 vilket ledde oss till en tredje avgörande karta.

Under elitseriens absolut sista och avgörande karta, Mirage, fick vi se en jämn första halvlek med EsportsAdviser som knappa favoriter med 9-6 i halvtid. Jämnare skulle det dock inte bli. Laget kunde under den andra halvan dra ifrån och vann med betryggande 16-8.

EsportsAdviser, som förra säsongen inte ens kvalade in till elitserien, kunde därmed ta hem serien och fick äran att lyfta den åtråvärda bucklan och ta emot segerchecken på 130.000:-.

Även Malmö FF blev korade till svenska mästare i veckan

EsportsAdviser ’s PALM1 fortsätter att leverera

Förra säsongen blev 21-årige Alex ”PALM1” Palm MVP i regionserien, steget under elitserien, när han tog laget upp till toppen. Nu vinnare han alltså utmärkelsen som säsongens viktigaste spelare för andra gången, men nu i den högsta serien.

Under gårdagens släppte HLTV sin uppdatering av världsrankingen inom csgo och där återser vi nu EsportsAdviser på en femteplats i Sverige.

Funfact: Efter en lång sejour tappar Astralis (äntligen?) förstaplatsen på världsrankingen till fördel för Team Liquid.

Foto: EsportsAdviser.com @Twitter

Lämna en kommentar