Intel Grand Slam – Astralis är på en egen nivå

Astralis blir första laget att ta hem Intel Grand Slam

Intel Grand Slam – det vara bara en tidsfråga

FaZe hade tidigare i år chansen att bli första laget att ta hem en Intel Grand Slam. Man föll dock på målsnöret under DreamHack Masters i Stockholm när man stod med tre segrar av fyra inför turneringen men snöpligt nog åkte ut redan i kvartsfinalen. Sedan dess har det gått trögt för FaZe men desto bättre för Astralis. Laget från Danmark har varit snudd på oslagbara och dominerat scenen senaste månaderna. Att man skulle bli det första laget att nå en Intel Grand Slam har känts väntat och väl förtjänat.

I söndags tog man hem den fjärde och avgörande segern i och med vinsten i ESL Pro League Season 8. Detta på hemmaplan i Odense, Danmark. Utöver den bragden har man under dom senaste nio eventen tagit hem DreamHack Masters Marseille 2018ESL Pro League Season 7 – Finals och Intel Extreme Masters XIII – Chicago.

Intel Grand Slam regler

The Intel Grand Slam går till det lag som först når fyra vinster utav tio events annordnade av ESL och/eller Dreamhack Masters(båda i regi av MTG). När ett lag vunnit ett event har laget under dom nästkommande 9 eventen chansen att plocka hem sina tre återstående vinster. Prispotten på $1.000.000 går direkt till spelarna, vilket får ses som anmärkningsvärt.

 

Världseliten i PUBG gjorde upp i Stockholm

ESL Pro League Season 8

Under förra helgen ställdes man mot amerikanska Team Liquid i finalen i en bäst av fem-kartor. Liquid övertygade i inledningen och vann den första kartan, varpå de även började bäst på Mirage. Men Astralis-kaptenen Lukas ”Gla1ve” Rossander bar sitt lag på sina axlar med sina 31 frags och det danska laget kunde kvittera genom att ta hem den andra kartan. Därefter flöt det på precis som det brukar. Kliniskt började man vinna dueller och tog i och med det hem dom två kommande kartorna.

Det är fantastiskt, det här har varit den bästa julklappen jag någonsin fått.

Peter ”Dupreeh” Rasmussen

Med sig hem tar dom imponerande $1.000.000, den största summan som någonsin har vunnits i CS:GO och den första vinstsumman över en miljon dollar. Samt såklart vinstsumman på $250 000 tack vare vinsten av Pro League.

Astralis som förra veckan håvade in en mostersumma sett till CS:GO via deras nya mångmiljonavtal med Unibet plockar alltså hem ytterligare ett par miljoner.

 

Lotb historiska vinnare av Svenska Elitserien CS:GO
Kinguin - Battlefield V 728x90

Idag var det dags igen

Idag hade Astralis chansen att vinna sin sista turnering för året i och med BLAST Lissabon. Och om man gjorde det? Först totaldominans i gruppspelet innan man ställdes mot Na’Vi i finalen. Na’Vi startade starkt och tog hem den första kartan innan Astralis, som så många gånger förr, fick växla upp och vann sedermera dom två kommande kartorna. I och med detta kasserade danskarna in ännu en vinst, den sista stora turneringen för året och 125.000 dollar.

Det känns nästa lite tjatigt att säga men Astralis spelar på en egen nivå just nu. Mycket kommer krävas av dom andra lagen för att ha en chans att konkurrera på riktigt. Fler av dom andra storlagen har gjort/gör förändringar i linorna och tar krafttag när det kommer till att anpassa sitt spel för att kunna utmana kommande år. 2019 blir verkligen intressant, kommer Astralis kunna fortsätta dominera som dom gjort senaste månaderna?

Lämna en kommentar