secsgo – Svenska Elitserien CS:GO

Secsgo – Ett spännande initiativ för att främja sporten. Den nystartade Elitserien ska ta cs:go i Sverige till nya höjder.

Secsgo.se ska ge oetablerade lag chansen

Igår spelades den sista runda av regionskvalet. Elitserien är tänkt att bredda möjligheterna och ge fler en chans att ta sig till toppen. Idag består eliten av en väldigt lite skara spelare/lag och det finns inge naturlig väg dit. Elitserien är tänkt som en språngbräda för att kunna ta sig in och upp till nästa nivå.

”Avsaknaden av lokala tävlingar resulterar i att miljontals talanger världen över faller bort i brist på resurser. Det är något som jag länge velat ändra på och nu har jag hittat flera viktiga aktörer som känner som jag och står bakom mig i projektet. Min vision är att Svenska Elitserien i esport ska spegla det SHL gör för hockey och det Allsvenskan gör för fotboll. På sikt ska lagen kunna leva på esport, precis som många kan leva på att spela division ett i fotboll.”

-Tommy ’Potti’ Ingemarsson

Elitserien kommer tillföra ett bredare intresse, en naturlig plattform att tävla på och bygga en stark grund inför framtiden. Idag är det 750.000:- i prispotten, en summa som utan tvekan kommer öka med tiden och målsättningen är att lagen ska kunna leva på att spela på den högsta nivån. Varje dag spelar 310 000 personer CS och 370 000 personer i Sverige tittar dagligen på esport. Idag saknas dock välfungerande strukturer och organiserade tävlingar inom esporten. Andra mer traditionella sporter har länge haft organiserade ungdomstävlingar, något dom nu vill möjliggöra för ungdomar som är intresserade av esport och vill ta det till en professionell nivå.

Upplägget

Landet delas först in i fyra regioner: Syd, Väst, Öst och Nord. Först spelas tre kval inom varje region och varje regionskval innehåller 32 lag. Den som kniper förstaplatsen direktkvalificeras till Elitserien medans dom som placerar sig på plats 2-4 hamnar i regionserien för respektive region. Elitserien kommer direktsändas via Twitch. Serien kommer avslutas med ett slutspel bestående av dom 4 bästa lagen som får slås om prispotten.

Lämna en kommentar