Women’s Esports League – Assassins Vinnare säsong 1

  • Female Legends och Challangermode ligger bakom ligan
  • 74 lag totalt och över 200 deltagare online har WEL haft första säsongen
  • 50.000:- och WEL Season 1 Champions-titeln i potten

Women’s Esports League grundat av eldsjälar

Vi skrev en del tidigare om Female Legends initiativ, Women’s Esports League, ihop med Challangermode. Den europeiska esportligan som är öppen endast för kvinnor lanserades så sent som i slutet av 2018 och har redan haft ett stort engagemang och deltagande.

Ligan grundandes för att ge kvinnliga esport-spelare, amatörer som proffs, en möjlighet och plattform att umgås och tävla på som är fri från hat och toxicitet, där alla kan tävla på lika villkor.

Ligan och grundarnas mål är att ligan(behovet av den) i framtiden ska kunna avvecklas helt. Ett fantastiskt initiativ och ett bra mål.

Första Women’s Esports League-vinnaren korad

Assassins som tågade på starkt i serien, där man slutade i toppen efter att ha vunnit sex av sju möjliga och hade imponerande +83 i vinstrundor, skulle fortsätta i samma anda.

Tillsammans med Assassins lyckades även Lazarus Esports Female ta sig till finalen och fick därmed resa till Skellefteå och gaming- och livstilsfestivalen Nordsken för att göra upp i helgen.

Tyvärr, för oss tittare, så blev inte finalen den nagelbitaren man hade kunnat hoppas. I en bäst av fem kartor lyckades Lazarus ta den första kartan, Dust2, men efter det så stod Assassins som vinnare på resterande kartor. Nuke(16-5), Inferno(16-10) och Train(16-11), en tämligen säker seger.

I och med vinsten plockade de fem spelarna hem prischecken på 2500€ och titeln WEL Season 1 Champions. Michaela ”mimi” Lintrup tog även hem MVP-titeln för Assassins och fick därmed en extra prischeck på 250€.

Enda svenskan i turneringen var Vanessa ”Nessa” Ahlström i Crowns Esports Club Female som dessvärre hamnade på en delad fjärdeplats i grundserien, föll i kvartsfinalen och därmed missade finalen.

EsportsAdviser tog hem Säsong två av Svenska Elitserien

En av Assassins stjärnor lämnade laget efter vinsten

Direkt efter finalen tillkännagav Klaudia “klaudia” Beczkiewicz att hon lämnar laget efter 3-1 segern men poängterar samtidigt att det inte finns något otalt med laget.

Säsong två av Women’s Esports League kommer officiellt tillkännages under juni-månad för att sedan dra igång igen under september 2019.

Foto: Nordsken.se

Lämna en kommentar