KLART: Esport blir en del av Asian Games 2019

Vi har nämnt det tidigare och turerna har varit många men nu står det äntligen klart. Esport blir en del av det kommande SEA Games (Southeast Asian Games) 2019.

Asian Games tar in esport

Esport har tidigare varit en del av Asian Games men då bara som uppvisningssport för ett par månader sen. Nu har SEA Games Federation haft ett möte i Manila angående frågan och beslutat att låta esport bli en medaljsport under kommande Asian Games 2019 i Filippinerna. Spelen blir därmed det första esporteventet under IOC som har med esport som officiell sport. Totalt valdes 56 sport ut och esport kommer ha möjlighet att plocka ut sex titlar som spelare världen över kommer kunna tävla i underspelen. Ett av målen med att ta med esport var att få spelen att bli det mest sedda någonsin säger Alan Peter Cayetano i PHISGOC styrelse.

Detta ses för övrigt som ett stort steg framåt i ”kampen” om att få med esport i dom olympiska spelen i Paris 2024.

 

Slutspel närmar sig i den Svenska Elitserien CS:GO

asian games

Titlarna behöver följa OS riktlinjer

Alla sporter är uppdelade i tre olika kategorier och esport återser vi från och med nu i  ’Regional/New Sports’-sektionen. Bara ett spel har än så länge blivit bekräftat, ”Mobile Legends Bang Bang” som är publiserat av kinesiska Moonton. Totalt kommer som sagt sex titlar att vara inkluderade, två mobilspel, två PC-spel och två konsolspel. Man varit noga med att alla plattformar ska få utrymme. Det pågår just nu förhandlingar mellan”PhilSGOC” eller the Phl SEAG Organizing Committee och olika spelutgivare om vilka spel som ska få vara med. Bortsett från ”Mobile Legends Bang Bang”  så kommer dom utvalda spelen enligt källor att släppas inom en till två månader.

De utvalda spelen måste överensstämma med Internationella olympiska kommitténs (IOC) värderingar och ”bör inte främja vålds- och spelkulturen”

according to the executive chairman of the SEA Games Federation committee, Celso Dayrit.

 

Är konkursen nära för Starbreeze?

Vilka som kommer tävla är helt öppet och olika kvalturneringar kommer att hållas. Enligt arrangören kommer inga direkta inbjudningar ske för stjärnor utan alla, både professionella och amatörer som vill delta, kommer få kvala.

En urvalsprocess pågår redan eftersom vi vill ställa upp med det bästa landslaget i SEA Games

Joebert Yu

Filippinerna är redan igång med uttagningarna och kommer göra allt för att vara förberedda och plocka så många av dom sex guldmedaljerna som möjligt. Ännu är det inte bestämt vart och i vilka arenor spelen kommer hållas men New Clark City och Metro Manila ligger i topp bland valen.

 

Esport-staden i Hangzhou står klar

Razer officiell partner

Razer är officiell esport-partner till Philippine SEA Games Organizing Committee (PHISGOC). Företaget är en bidragande orsak till att esport äntligen landar i spelen till 2019. Representanter från Razer kommer sitta med i gruppen som väljer ut titlarna samt vara inblandad i bland annat sponsorer och marknadsföring för spelen.

Esport har varit kärnan i Razer ända sedan vi grundades. Vi har stöttat otaliga globala evenemang, turneringar och idrottare under det senaste decenniet. Idrotten, lagandan och tävlandet som ses i esport är inte mindre än den för andra sporter. Och vi har kämpat hårt för att få det att ingå i ett internationellt sportevenemang som Asian Games 2019.

Min Liang Tan, Razers grundare och ägare.

 

Läs mer om varför du borde investera i esport

Lämna en kommentar