SESF i flerårigt samarbetsavtal med Högskolan i Halmstad

  • Flerårigt avtal i syfte att främja utvecklingen och skapa bättre förutsättningar
  • Intresset från den akademiska världen har ökat senaste åren

SESF vill skapa en djupare kunskap om esport

SESF tillkännagav nyligen att man ingått ett nytt flerårigt avtal med Högskolan i Halmstad gällande forskning kring esport. Syftet och målet är att få en djupare kunskap och skapa nya, bättre, förutsättningar för alla spelare. Intresset för esport från den akademiska världen har tidigare varit svalt men dom senaste åren har intresset ökat allt mer och nu ser Svenska E-sportföreningen en chans att utnyttja den möjligheten.

Kan ge skolor bättre förutsättningar

Tack vare den nya satsningen på forskning kring esport kan vi i framtiden, förhoppningsvis, dra nytta av det som kommer fram både för privatpersoner men även för att kunna utveckla dom utbildningarna inom esport som finns idag och som börjar bli allt populärare.

Vi ser fram mot samarbetet med Högskolan i Halmstad. Vi hoppas att forskningen ska leda till att bekräfta de teorier vi har idag och slå hål på olika myter som finns kring e-sport och spelande. Mest spännande är såklart om forskningen kan ta fram fakta och tankar som vi inte ens vet om idag.

– Magnus Jonsson, Ordförande SESF

Esport är utan konkurrens den snabbast växande sporten i Sverige och världen. På många plan har dock samhället halkat efter och en djupdykning inom ett område som växt lavinartat dom senaste åren är självklart varmt välkommet och uppskattat. Det ska bli spännande att se vad vi kan få lära oss av det här samarbetet.

Lämna en kommentar