Vinnaren av eAllsvenskan 2020 är korad!

  • Örgryte IS värdiga vinnare av eAllsvenskan 2020
  • eFotboll har fått stor uppmärksamhet i media senaste månaderna
  • ÖIS gick obesegrade genom hela säsong 2 av eAllsvenskan

En minst sagt annorlunda säsong av eAllsvenskan

Säsongen har precis som inom många andra turneringar och ligor varit minst sagt annorlunda. Ligan hann i princip bara starta innan det spikades att man skulle ta ett uppehåll på obestämd tid. När ligan väl kom igång igen under juni så visade Örgryte IS redan från start att man var ett lag att räkna med i år.

Esport fotboll eller eFotboll har under dom senaste månaderna fått mycket uppmärksamhet både i sociala medier men även i media i stort. Flera större turneringar har arrangerats både i syfte att samla in pengar till välgörenhet men även för att stilla suget hos supportrar världen över. En del turneringar har avgjorts mellan fans med andra har spelats av fotbollsproffs eller riktiga esport-proffs.

Häckens uttåg blev slutspelets stora skräll

Det som på förhand såg ut att bli en lätt match för Häcken när man ställdes mot det unga laget i Helsingborg blev istället ett stort bakslag. Ollelito inledde kvartsfinalen mellan Häcken och Helsingborg på ett lysande sett. Den första matchen kunde utan problem ha slutat med ett par måls fördel till Häcken men istället höll Simpaxxpro tätt och lyckades till och med näta på övertid. 1-1 efter första matchen. I den andra matchen lyckades OliverNoleReal även slå självaste Ivan ”BorasLegend” med 3-2. För andra året i rad åkte Häcken på en tung förlust i slutspelet. Tredje gången gillt?

Resultat från slutspelet

Kvartsfinaler

IK Sirius v Örgryte IS – 1-4

Örebro SK v Malmö FF – 1-3

IFK Norrköping v Djurgårdens IF – 2-0

BK Häcken v Helsingborgs IF – 3-4*

Semifinaler

Helsingborg v Örgryte IS – 1-3

IFK Norrköping v Malmö FF – 2-3*

Final

Örgryte IS v Malmö FF – 2-0 (2-1, 2-1)

Örgryte IS resa till guldet

Örgryte IS hade en tung första säsong av eAllsvenkan och åkte ut redan under grundserien. Inför säsong 2 av eAllsvenskan var målen betydligt högre och ÖIS värvade därför in dom två spelarna som året innan tog Jönköping Södra till semifinal – Oliver ”Oliboli” Uttgren och William ”Dejex” Berg. Vilket gav resultat direkt.

Under FAS 1 vann Örgryte samtliga 4 matcher. Under gruppspelet vann man 2 och spelade 2 lika och sedan var det raka vägen slutspelet till final. Det är svårt att inte se Örgryte som värdiga vinnare när dom gått obesegrade en genom en hel säsong.

FOTO: eallsvenskan@Twitter

Lämna en kommentar