Slutspelet i eAllsvenskan är spikat – 4 juli avgörs det!

  • Kvartsfinalerna är klara, dags för finalspel!
  • Vi håller kvar vid Häcken som favoriter inför uppgörelsen
  • Följ slutspelet live på Dplay, Youtube och Twitch den 4 juli

Slutspelet närmar sig

Trotts hinder längs säsongen så har vi nu tagit oss till slutspelet i eAllsvenskan 2020. Med tanke på vilka lag som är vidare så är vi hyggligt rätt ute om man ser till vårat förhandstips där vi framförallt höll Häcken som favoriter att ta hem hela turneringen. Vinnaren på lördag kommer dels bli korade svensk mästare i FIFA och ta över titeln från förra årets vinnare Malmö FF. Men laget som vinner kommer även ta del av prispotten på 400.000 samt erhålla viktiga FIFA Global Series-poäng inför framtiden.

Följ slutspelet i eAllsvenskan live

Samtliga matcher kommer spelas i Dreamhacks Studio i Stockholm den 4 juli och dom första kvartsfinalerna går av stapeln 12.00. Så kika in närmaste Esport TV-tablå, matcherna kommer sändas live på Youtube, Twich och Dplay!

Kvartsfinalerna klara

Upplägget inför slutspelet skiljer sig en del från det ”vanliga” när det kommer till matchindelning. Kvartsfinalerna bygger på gruppettornas val av motståndare. Det vill säga, den bästa ettan från gruppspelet totalt sett fick här möjligheten att välja motståndare först bland samtliga andraplacerings-lag i gruppspelet. Så fortsatte det sedan i turordning.

Lagen som placera sig först i respektive grupp var Sirius, Häcken, Örebro och Norrköping. Norrköping som gör sin första säsong i eAllsvenskan landade ut som ettan i sin grupp med tre vinster, en förlust och 20-5 i målskillnad, mycket imponerande.

Kvartsfinalerna i årets upplaga av eAllsvenskan

Häcken – Helsingborg

Sirius – Örgryte

Norrköping – Djurgården

Örebro Malmö

Flera rutinerade lag och spelare att hålla ögonen på

Vi har ett par riktigt spännande matcher framför oss till helgen. Fyra av dom åtta lag som gått till slutspelet var även i kvartsfinal förra året där båda finallagen är med och tampas om titeln även i år. Så rutin finns, om det har någon betydelse i ett avgörande skede låter jag vara osagt.

Jag skulle säga att slutspelet är relativt öppet, små marginaler kan avgöra när samtliga finaler ska spelas igenom under ett dygn. På lan dessutom. Men för att vara konsekvent så håller jag fast vid vårat förhandstips. Häcken tog hem grundserien förra året och vann sin grupp i år med 3 vinster, 1 förlust och hela 25-8 i målskillnad. Jag sätter mina slantar på att det är Häckens år och att man slår Malmö i finalen.

Följ eAllsvenskan på Twitter, Instagram och Facebook för kommande uppdateringar inför avgörandet!

FOTO: eAllsvenskan.gg

Lämna en kommentar