The International 2020 avgörs i Stockholm

 • Världens största esportevent
 • Miljontals tittare världen över
 • Sverige står som värd 2020

The International 2020 gör comeback i Europa

Nu står det klart att The International 2020 kommer avgöras i Sverige. Närmare bestämt i Stockholm och Globen. The International räknas som världens största esport-turnering, inte minst tack vare den växande prispotten från år till år. Under TI9 låg prissumman på makalösa 344 miljoner kronor.

Till tioårsjubileet väljer man nu alltså att flytta turneringen tillbaka till Europa och Sverige. Första och ända gången The International har arrangerats i Europa tidigare var under debutsäsongen när eventet hölls i Köln.

Passionen för Dota är stark och vi är hedrade över att välkomna världen till att heja på sina favoritlag medan vi hyllar ett årtionde av mästare

Anna König Jerlmyr, Stockholms finansborgarråd

Det är svårt att ta in hur stort The International är och hur stort det är för Sverige att få hit världens största esport-turnering. Räkna med att ni kommer få höra mer om detta. Det är även ett perfekt tillfälle att leta upp din bästa Casino Bonus 2020 inför årets händelse!

The International 2019 avgjordes i helgen

Succéresan fortsätter. Vinnarna av The International 2019 blev, återigen, OG. OG tog hem 2018 års upplaga och blev där med det första laget att vinna två gånger på raken. Laget är till och med det ända laget som har vunnit titeln två gånger överhuvudtaget.

OG stod för en historisk seger förra året efter en bergochdalbana till resa fram till slutspelet. Vill du läsa mer om deras uppladdning, säsong och se Red Bulls film om lagets bragd 2018 så klicka HÄR. Det rekommenderas starkt!

Prispotten var i år precis som tidigare rekordstor. I och med vinsten över Team Liquid i finalen inkasserade OG hela 15 602 000$.

Ett par svenskar var med i toppen

Vi har ett par svenska namn på scenen som är med och slåss i toppen av dom stora turneringarna, så även här.

Zai. Ludvig ”Zai” Wåhlberg och hans Team Secret fick nöja sig med en fjärdeplacering efter att ha blivit utslagna av Team Liquid. Men laget går inte lottlösa för det. I och med fjärdeplatsen plockade dom hem hissnande 2,043,000$.

s4. Även Gustav ”s4” Magnusson, till vardags i Evil Geniuses, åkte på stryk av Team Liquid i ett tidigare skede. s4 och kompani landade på en delad 5-6 plats och fick där med plocka med sig 1,191,000$ hem.

pieliedie. Johan ”pieliedie” Åström är kapten i Newbee som tyvärr fick se sig besegrade av Infamous efter att först ha förlorat i Upper bracket mot det nu smått legendariska OG. En starkt 8:e plats gav dock utdelning, 670,000$ närmare bestämt.

Utöver dessa har vi ett par svenskar: Samuel ”Boxi” Svahn, Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi och Michael ”miCKe” Vu som alla tillhör Alliance. Laget levde inte upp till förväntningarna och landade tyvärr på en delad 13-16e plats.

Nu kan vi bara spekulera i vad prispotten kommer landa på nästa år när det avgörs i Globen. Men att vi kommer se en än större vinstsumma under 2020 är helt klart en lågoddsare.

1 svar på ”The International 2020 avgörs i Stockholm”

 1. Hej,
  jag undrar om det finns någon möjlighet att vara med som utställare på ”The international 2020” eller är det fullt redan?

  Tacksam för ett snabbt svar.

  Det går också att ringa mig direkt på.
  0707631211

  Mvh
  Robin Petersson

  Svara

Lämna en kommentar