Paradox Interactive – Spelutvecklare med goda resultat

  • Paradox Interactive är en svensk spelutvecklare med fokus på strategispel
  • 2018 omsatte bolaget 1,12 miljarder – en ökning med 39% jämfört med föregående år
  • Bolaget ligger bakom titlar som Cities: Skylines, Crusader Kings, Europa Universalis, Magicka m.fl

Paradox Interactive

Paradox Interactive är en svensk spelutvecklare där strategispel ligger varmt om hjärtat. Affärsmodellen bygger på att kontinuerligt släppa nya spel samtidigt som man lägger ett stort fokus på att släppa expansioner och utveckla gamla titlar vidare. Det såg vi tydligt under Q4 2018 när man släppte sex expansioner utan några nya releaser. En stor del av bolagets omsättningen bygger just på tidigare spelsläpp.

Läs mer om Paradox Interactive på Avanza

Paradox Interactive fortsätter slå rekord i kvartalsrapporterna

Det senaste året har det varit svårt att missa alla positiva indikationer från kvartalsrapporterna och lovorden har duggat tätt både från investerar och analytiker.

Under Q2 slog man nästa rekord inom Paradox. Omsättningen landade på 387,2 miljoner kronor, en ökning med hela 30 procent mot föregående år. Samtidigt trodde analytikerna på 370 miljoner, en förväntan man överträffade med råge. Rörelseresultatet landande på 120,3 miljoner, en ökning med 42,4 miljoner jämfört med föregående år.

Nya släpp under 2019/2020

Under 2019 har man släppt Imperator: Rome, Hearts of Iron IV: Man the Guns och så sent som i augusti månad släppte Paradox deras senaste speltitel: Age of Wonders: Planetfall som har tagits emot väl av marknaden.

Kommande släpp innefattar bland annat Empire of Sin och Bloodlines 2.

Paradox Interactive AB (bolagsinfo)

Bolaget grundades 1998 och har sedan etableringen tagit fram en produktportfölj som idag används på global nivå. Mest kända för utvecklande av strategispel. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Läs mer om Paradox Interactive på Avanza

paradox interactive
Sedan börsintroduktionen 2016 har vi en uppsida på 188% till dagens datum.

Missa inte PDXCON 2019

Paradox interactives har skapat PDXCON för att kunna dela med sig av allt som hör spelutvecklaren till. Under helgen kommer du kunna träffa utvecklare, prova det kommande spelet Empire of Sin och vara en av dom första att höra om kommande spelsläpp.

Eventet håller på mellan den 18-20 oktober i Berlin. Så har du vägarna förbi den tyska huvudstaden så får du inte missa detta!

Läs mer om andra esport aktier.

Lämna en kommentar