IIHF Esport Fan Championship – Sverige på en andraplats

  • Ishockey-VM avgjordes med hjälp av fansen i esport
  • Sverige på en andraplats, förlorande mot Finland
  • Rutinen fanns hos spelarna i det svenska laget

IIHF Esport Fan Championship

Det må vara drygt en månad sedan eventet ägde rum men bättre sent än aldrig. Efter att det Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) tvingades ställa in herrarnas Ishockey-VM 2020 så tog dom till en kreativ lösning för att stilla hockeysuget hos folket. Precis som många andra arrangörer för olika sportevent och ligor så valde man att satsa på esport som ett nytt komplement. Det internationella Ishockeyförbundet döpte den nya satsningen till IIHF Esport Fan Championship för att markera att det var fansen turnering.

Fans från samtliga 16 länder som var tänkta att delta i Ishockey-VM fick nu ställa upp i nationella turneringar för att kvala in till huvudeventet. Två vinnare från varje land, en på Xbox One och en på Playstation 4, fick sedan göra upp om världsmästartiteln. För Sveriges räkning var det Henrik ”eken45jr” Eklund på Xbox och Sebastian ”SebbeLarsen99” Larsen på PS4 som skulle göra det.

Sverige på en stark andraplats

På något vis kändes det väntat att det skulle bli just Sverige och Finland som skulle ta sig till final. För vem hoppades inte på ett klassiskt nordiskt derby? I finalen blev det dock inte lika spännande som man hade velat. Finland var för dagen ett nummer för stora och kunde bekvämt räkna hem segern och världsmästartiteln efter en vinst med +16 i målskillnad mot Sverige.

Trotts den finska segern så var våra svenska spelare glada över upplevelsen och helt okej med silvermedaljen.

Vi är riktigt nöjda över att ha tagit en silvermedalj med tanke på vilket motstånd som vi fick möta. Det har också varit riktigt kul att se allt stöd vi fått av alla svenskar, det är vi väldigt tacksamma över.

Henrik Eklund till Swehockey.se

Samtliga resultat för Sverige i turneringen

8-delsfinal: Sverige v Italien – 28-10

Kvartsfinal: Sverige v Tjeckien – 15-12

Semifinal: Sverige v Kanada – 17-16

Final: Sverige v Finland – 8-24

Rutinen fanns hos Henrik Eklund och Sebastian Larsen

Det var ingen större skräll att det var just Henrik och Sebastian som fick representera Sverige. Dom båda svenskarna som lyckades kvala har en gedigen erfarenhet från spelet NHL sedan tidigare.

Henrik ”eken45jr” Eklund är bland annat regerande svensk mästare i 1v1 i NHL och kom så sent som i våras två i den första säsongen av eSHL tillsammans med sitt Malmö Redhawks. Sebastian ”SebbeLarsen99” Larsen å sin sida tillhör, som extraforward, storlaget Linköping som vann hela eSHL efter att ha slagit Malmö i finalen med tre raka vinster.

FOTO: nhl.com

Lämna en kommentar