Svenskt derby i summit_6 – Fnatic vs NiP

  • Fnatic vann svenskt derby mot Ninjas in Pyjamas
  • Inga större skrällar under gårdagens matcher
  • Gucci ingår samarbete med Fnatic’s League of Legends-lag

Fnatic vann svenskt derby

Inom esport så får vi väl ändå säga att det är få matcher som går uppemot ett svenskt derby i CSGO. Än mer spännande är det när matchen har någon form av betydelse. Som den mellan Fnatic och Nip i summit_6 under gårdagen.

Ninjas in Pyjamas inledde matchen med att välja den första kartan, Overpass, som skulle visa sig bli olidligt jämn. Precis som man vill att en derbymatch ska vara. Efter fulltid stod det 15-15 och det krävdes övertid för att Fnatic skulle lyckas plocka dom sista poängen för att avgöra. 19-17 till JW och co.

Fnatic valde, inte så förvånande, Inferno som deras kartval. Även på Inferno skulle lagen följas åt enda upp till likaläge vid 11-11. Därefter tog Fnatic kommandot och plockade hem tillräckligt med poäng för att vinna kartan med 16-13.

Den största anledningen till att Fnatic idag stod som vinnare stavas tveklöst Brollan. Med ett par magiska rundor och totaldominans långa stunder så blev lagets unga stjärna tveklöst dagens MVP.

Fnatic som förlorade öppningsmatchen mot G2 efter att med nöd och näppe tagit den sista öppna platsen i summit_6 har växt in i turneringen på ett bra sätt. Efter vinsten mot NiP ställs man nu mot BIG i upper bracket-semifinalen. NiP å sin sida riskerar nu att få lämna summit_6 om man inte lyckas slå Godsent i den kommande match som spelas under eftermiddagen idag.

Samtliga matcher i summit_6 går att hitta på HLTV.org för den som vill njuta av en riktigt bra esport stream.

Resterande resultat från gårdagen

Resten av matcherna fortsatte i samma spår med ett par jämna kamper men utan några större skrällar till vinnare.

OG – North – 2-1

OG var ett nummer för stort för danskarna i North och lyckades efter att ha förlorat den första kartan plocka 2 raka. Imponerande 2-1(9-16, 16-6, 16-11) seger för OG.

Vitality – Heroic – 2-1

Vitality lyckades efter att ha tappat den andra kartan vinna med 2-1 totalt(16-5, 10-16, 16-5). Heroic får nu möta North i ett danskt derby medans Vitality ställs mot den internationella linan i OG.

BIG – Godsent – 2-0

Omgångens spik i summit_6. Tyskarna i BIG vann komfortabelt mot Godsent med 2-0 (16-9, 16-8) utan några större bekymmer.

Fnatic i samarbete med Gucci

På tal om Fantic så har organisationens League of Legends-lag nyligen gjort ett nytt samarbete med ingen mindre än designmärket Gucci. Att Gucci väljer att göra ett samarbete med en lag i LoL kan nog ses som smått förvånande, men samtidigt är det inte det första företaget utan anknytning som ändå väljer att synas med esportstjärnor. Samarbetet har resulterat i en klockmodell inspirerad av Fnatic’s svart/orangea tema och kommer endast säljas i en begränsad upplaga om 100st.

Fnatic har släppt klippet nedan där du kan skymta klockan. Vad sägs? Faller den dig i smaken?

Lämna en kommentar