eAllsvenskan 2020 – Ett par nya lag inför säsong 2

tandblekning
  • eAllsvenskan 2020 närmar sig med storsteg
  • Degerfors, Västerås och BP är några av dom nya säsong 2
  • Sirius inleder med en prestigevärvning från mästarlaget MFF

eAllsvenskan 2020 närmar sig och allt fler organisationer från den klassiska Allsvenskan och Superettan ansluter till den stora esportsatsningen som väntas ta än mer plats i år. Den svenska esportligan är ett samarbete mellan DreamHack, Svensk Elitfotboll och Discovery.

Den första säsongen av eAllsvenskan blev en smärre succé med hela 500.000:- i prispotten och 250.000:- till vinnaren. Säsongen sändes live via Dplay och uppmärksamheten ökade under säsongens gång.

I maj förra året lyckades MFFESPORT slå Örebro i finalen efter ett rafflande slutspel och korades därmed till den historiska första vinnaren av ligan. I laget fanns spelare som Zackarias “Zackey00” Johansson och David “Davve1111” Eidhammer som båda storspelade i den avgörande 6-2 vinsten.

eAllsvenskan 2020

Inför säsong 2 har det tillkommit en hel del klubbar och än lär vi inte ha sett den sista organisationen ansluta. Bland annat har allsvenska lag som Norrköping, Elfsborg, Trelleborg och Sirius tagit klivet in i finrummet men även Degerfors, Västerås och BP från Superettan återfinns i ligan under nästa säsong.

Men den största nyheten måste ändå komma från nykomlingen Sirius. Laget från Uppsala har inför debutsäsongen gjort en prestigevärvning när man lyckats krita på ett kontrakt med en av förra säsongens hetaste spelare tillika vinnare av SM guldet – David “Davve1111” Eidhammer.

Det är ingen nyhet att fotbollsspelare anses vara fåfänga och att utseendet har en viss betydelse när imagen har fått minst lika stor betydelse för inkomsterna som prestationen på plan. Alltifrån nya frisyrer och tatueringar till kritvita tänder efterfrågas. Och det går att bleka tänderna enkelt hemma om man vill hänga på den trenden. Frågan är om inte imagen kommer bli minst lika viktig för esportproffsen framöver när intresset växer för sporten?

Förhandsfavoriter

Det hade inte varit någon tvekan om att MFFESPORT hade varit förhandsfavoriter inför den kommande säsongen om det inte varit för att man släppt David “Davve1111” Eidhammer till Sirius. Nu är det betydligt mer öppet.

Men ska vi ändå gå oss på en favoritchansning så står så klart BK Häcken högt. Laget med stjärnan Ivan ”BorasLegend” Lapanje i spetsen vann grundserien med 10 vinster och bara två försluter(som båda kom under dom två första matcherna i seriespelet) men föll snöpligt i åttondelsfinalen mot Djurgården. Kan vi kräva minst en topp tre placering av klubben från Hisingen i Göteborg?

Hur kommer det gå för Degerfors IF?

Kan AIK ta hem eAllsvenskan 2020?

Lämna en kommentar