Shroud, Ninja och Dr. Disrespect står alla utan plattform

  • Shroud och Ninja lämnade i höstas Twitch för Mixer
  • Mixer har nu köpts upp av Facebook Gaming
  • Dom båda stjärnorna har köpts ut av Mixer för miljonbelopp
  • Dr. Disrespect är permanent bannad från Twitch

Snabba svängar för världens största streamers

Det har hänt en hel del när det kommer till några av vår tids populäraste streamers denna sommar. Så sent som i höstas lyckades Microsoft värva över både Tyler ”Ninja” Blevins och Michael ”shroud” Grzesiek som hållit på med esport streaming till sin ”nya” streamingplattform Mixer. Dom båda stjärnorna ska ha blivit erbjudna exklusiva mångmiljonavtal som det uppenbarligen inte gått att tacka nej till.

Framgången blev dock kortvarig för Microsoft som inte alls fått den utväxling som dom önskat genom Mixer. Nu har Microsoft istället sålt Mixer till Facebook och communityt kommer bli en del av Facebook Gaming. Facebook gjorde ett försöka att locka över både Shroud och Ninja med nya avtal som ska ha varit värda det dubbla mot vad dom båda fått av Mixer. Men stjärnorna valde att bli utköpta för hissnande 30 miljoner dollar(Ninja) och 10 miljoner dollar(Shroud). Nu är dom båda fria att förhandla med andra plattformar.

Dr. Disrespect permanent bannad från twitch

Om det inte vore nog med att både Shourd och Ninja är fria att hitta en nya plattform så kan du nu slänga in Dr Disrespect i leken också. Herschel ”Dr. Disrespect” Beahm IV är en av världens största streamers och en stor favorit hos många tittare på Twitch. I fredags blev han dock avstängd permanent från plattformen och ännu har vi inte fått veta varför. Enligt han själv så har inte ens han fått veta svaret. Spekulationerna går nu vilda på sociala medier om varför han slängts ut. Med tanke på hans popularitet, att avstängningen är permanent och det faktum att dom inte gått ut med någon information(trotts att det gått flera dagar) så bör det vara något allvarligt.

Så vad händer nu?

Många förväntar sig att Shroud kommer gå tillbaka till Twitch där han redan har byggt upp en stor följarskara dom senaste åren. Ninja däremot är mer osäkert. Dom flesta tippar på att han kommer gå till Youtube Gaming. Sist men inte minst blir det spännande att se vart Dr. Disrespect hamnar. Det finns dock en hel del frågor som vi bör få svar på innan något nytt kan bli aktuellt på den fronten.

Den mest kittlande teorin hittills var att alla tre streamers kommer sluta upp bakom en helt ny plattform – ”Brime”. Brime har själva dock gå ut och dementerat uppgifterna. Även om dom nog var glada för uppmärksamheten.

Vart tror du att vi kommer få se Shroud, Ninja och Dr. Disrepect härnäst?

FOTO: essentiallysports.com

Lämna en kommentar