Ninja pryder omslaget på ESPN Magazine

Ninja – Första spelaren inom esport att pryda ESPN Magazine’s omslag

Tyler ”Ninja” Blevins fortsätter ta plats

För bara några veckor sen blev ’Ninja’ framröstad av folket till ”Profile Of The Year” under Stockholm International Esport Awards 2018, Sveriges första esportgala som hölls i Globen. Och utöver det har bemärkelserna haglat. Han var den första att nå 10 miljoner följare på Twitch. Och har slagit flertalet rekord när det kommer till streaming.

ninja

Mest noterbart var när han streamade när han spelade Fortnite tillsammans med rapparen Drake, då dom under sändningen toppade med över 600.000 tittare live, som var rekordet vid tillfället (efter det har han slagit rekordet igen, då under en välgörenhetsgala i Las Vegas). Sist men inte minst landade han på Time’s topp 100-lista över dom mest inflytelserika personerna på internet.

 

Ge dig själv chansen med våran aktieskola!

 

Ännu ett kliv mot ett erkännandet av esport

I magasinet är vi vana att se stjärnor från MLB, NBA, NFL och andra sporter. Men nu får nästa nummer en annorlunda touch. Nu blir alltså Tyler “Ninja” Blevins den första spelaren/streamern från esport att pryda omslaget på ESPN. Ninja twittrade under tisdagen att han är exalterad över att vara den första professionella gamern att synas på omslaget.

Esport fortsätter alltså att locka till sig uppmärksamhet på alla möjliga plan. Vi har tidigare bland annat skrivit om marknaden i stort, Epic Games jätteinvestering, och världens störst esportevent ”The International” som hade närmre 15 miljoner tittare i år.

 

Det omtalade omslaget/inslaget, som kommer fokusera på esport, ges ut den 21 september.

Lämna en kommentar