ESL Colonge 2020 – Hoppas kunna genomföras i höst

  • Arrangörerna hoppas kunna genomföra eventet i Köln
  • 8 lag klara för huvudeventet, bland annat Fnatic och Astralis
  • 16 lag kommer göra upp i ”Play-in” där 8 lag går till huvudeventet

ESL Colonge 2020 utan publik

ESL Colonge 2020 är en tveklös publikfavorit hos CSGO-fansen. Eventet brukar i regel arrangeras på sommaren men på grund av rådande omständigheter så sköt man upp det på obestämt tid. Nu verkar det dock som man har hittat ett datum att preliminär-boka. Det handlar om den 23-30 augusti. Om det kommer vara möjligt att genomföra återstår att se men med tanke på att man satt ett nytt datum så bör arrangörerna jobba stenhårt på att lösa alla frågetecken tills dess. Eventet kommer för första gången på ett bra tag inom esportbranschen innehålla matcher som spelas på LAN. Men eventet kommer enbart streamas utan publik för allas säkerhet.

ESL Colonge är ett av årets stora event som både spelare och fans ser fram emot. Än så länge har det inte släppts några spel på eventet men så fort det gör så lär det krylla av esport odds tips inför starten. Den totala prispotten ligger i år på inte mindre än 1 miljon dollar.

18 lag totalt är klara, 6 återstår

Även om 18 lag är klara för ESL Colonge 2020 så är det bara 8 lag som är direktkvalificerade till main eventet. Resterande 16 lag kommer få göra upp i ”Play-in”, en slags kvalrunda där dom 8 bästa lagen tar plats i main eventet.

Lagen som är klara för huvudeventet

Bland lagen som är direktkvalificerade hittar vi världsettan NAVI, Fnatic och Astralis. Det blir spännande att se vad danskarna har att komma med efter allt som hänt, förhoppningsvis har dom hittat någon form av stabilitet tills dess. Utöver dessa är även G2 Esports, Liquid, 100 Thieves, FaZe och mousesports klara för huvudeventet.

Lagen som är klara för Play-in

Utöver dom åtta lagen som redan nu kan luta sig tillbaka så har vi 16 lag som kommer få ”kvala” in. Bland dessa hittar vi storlag som Vitality, BIG och Ninjas in Pyjamas. Vi får hålla tummarna för att svenskarna i NiP lyckas ta sig vidare. Utöver dessa så vet vi även att Evil Geniuses, Cloud9, TYLOO, Sprout, Heretics, FURIA och Renegades är med och tampas om en plats vidare.

Med tanke på att 16 av dom 20 högst rankade lagen i världen finns med så kommer vi garanterat få se några fantastiska matcher. Dom sista 6 lagen kommer utses utifrån placering på världsrankingen per den 6 juli.

FOTO: pro.eslgaming.com

Lämna en kommentar