NAVI vinnare av WePlay! Clutch Island

  • Storlaget NAVI tar hem WePlay! Clutch Island
  • Världsettan Besegrade Spirit med 2-0 i finalen
  • Båda lagen återfinns i toppen av den regionala rankingen

NAVI är ett svårstoppat segertåg just nu

Medans det senaste årets världsetta Astralis fortsätter falla på rankingen så går NAVI åt motsatt håll. S1mple och co. har under flera år varit ett av dom absoluta topplagen men nu har det äntligen lossnat helt och laget håller hårt om sin plats som nummer ett i världen. Det visade man inte minst under det senaste eventet. Som ett av dom bästa lagen i världen inom CSGO i dagsläget så är NAVI i stort sett alltid favoriter när det kommer till esport betting dessa dagar. Det ska bli spännande att se vart dom befinner sig under årets slut och inte minst när Astralis är fulltaliga igen.

Stor dominans i WePlay! Clutch Island

Vid sidan av det hypade summit_6 har WePlay! Clutch Island avgjorts mellan lag som NAVI, Spirit, Virtus.Pro, Hard Legion m.fl. Eventet ägde rum i helgen och vi fick se flera toppmatcher, bland annat finalen mellan NAVI och Spirit. NAVI dominerade verkligen eventet och slog samtliga fyra lag som, inklusive NAVI, utgör topp fem på den regionala rankingen.

Övertygande seger i finalen

Även om spelet bitvis genom eventet var svajigt så levererade man seger på seger, vilket är det enda som räknas. I finalen var man dock betydligt stabilare och visade varför man är bäst i världen för stunden. Finalen blev aldrig riktigt spännande där NAVI vann båda kartorna, Mirage och Dust_2, med 16-9, 16-9. Föga förvånande lämnade Aleksandr ’s1mple’ Kostyliev servern med högst rating efter matchen.

Priset som NAVI erhöll för vinsten var 50.000$ och 2000 poäng i det regionala rankingsystemet. Dom fem lagen med högst poäng i regionskvalet vinner en plats till Majorn i Rio, årets största event inom CSGO.

NAVI och Spirit toppar den regionala rankingen

Efter att tre av dom fyra turneringarna där det går att samla poäng i det regionala kvalet till ESL One Rio Major är avgjorda återser vi Spirit i toppen. Tätt bakom hittar vi nu NAVI som i och med vinsten i WePlay klättrade ytterligare. Fem lag kommer totalt kvala och dom två bästa lagen får legendstatus i Majorn i Rio.

Topp fem just nu

  • Spirit – 3475
  • Natus Vincere – 3430
  • Virtus.pro – 3270
  • Nemiga – 2825
  • Hard Legion – 2765

Utöver dom tre avslutade eventen (the Berlin Major, ESL One: Road to Rio och nyss genomförda CIS, WePlay! Clutch Island) så väntas det fjärde och sista eventet äga rum till hösten där allt ska avgöras. Vilket det blir har ännu inte meddelats.

Lämna en kommentar