Så enkelt kan du köpa aktier inom gaming

  • Det har aldrig varit lättare att komma igång med ett aktiesparande
  • Investerare ser ljust på framtiden för esport och gaming
  • Hitta rätt i djungeln av framtids- och förhoppningsbolag

Alla kan investera i esport, det har aldrig varit lättare

Många är vi som följt esport dom senaste åren och sett hur sporten har gått ifrån att vara ”våran hobby” till att nå rampljuset för resten av världen. I och med detta så har det odlats tankar hos många kring värdet. Det är sällan man har möjlighet att vara med från början när en hel industri bygger upp från grund och det är en kittlande tanke att investera i bolag inom en bransch som står i startgroparna. Fördelen idag klimat jämfört med för bara några år sedan är att det är både lätt att hitta information men även att faktiskt investera. Idag har du ett antal nätmäklare, inklusive storbankerna, där du enkelt kan registrera dig och spara.

Vill du få en god start med din investeringar så finns det ypperliga guider att tillgå. Aktieskolan.se hjälper dig att börja med aktier. Där kan du läsa och lära dig allt om hur du startar ett framgångsrikt sparande. Den perfekta platsen för dig som vill lära dig steg för steg utan krångel.

Framtiden för esport ser ljus ut

Sedan den här sidan startades så har vi försökt lyfta esporten och det blir ofta snack om framtiden. En stor anledning till det är att esport är stort, men med tanke på hur snabbt marknaden växer år till år så är det svårt att undvika att prata om dom kommande åren. Att investera i esport har på många håll visat sig vara en god investering samtidigt som det är många bolag som kommit och gått på en relativt kort tid. Men det är så det brukar se ut inom en marknad som växer så pass fort där alla vill ta del av kakan. Vissa lyckas och då ofta stort, medans andra faller. Men ser man till esport och gamingindustrin i stort så pekar det mest spikrakt uppåt.

Esport och gaming en av dom stora vinnarna 2020

2020 har varit ett tuff år ur många aspekter men för esporten har dom senaste månaderna fått marknaden att blomstra rejält. En kombination av isolering och inställda sportevenemang i stort har fått många att rikta ögonen på det, som trotts alla restriktioner, fortfarande genomfördes – turneringar inom esport. Vi har sett både tittarsiffror och antalet spelare öka rejält inom samtliga större titlar/turneringar och den utvecklingen som borde skett över ett par år har nu genomförts under en hektisk sommar. Efter det här året är det spännande att spekulera i hur stor plats esport har i samhället om bara 3-4 år?

Esport spås bli den största sporten i världen och det finns ett antal rapporter som tyder på att vi redan är på god väg, speciellt efter det här året. Med tanke på digitaliseringen och att unga idag snarare lever på nätet så kan det inte direkt förvåna någon. En undersökning i USA som genomfördes för ett par år sedan visade att det var lika många i den tillfrågade generation Y-gruppen som tittade på esport som deras nationalsport, baseball. Det är bara ett av många tecken på esportens framfart och det är främst genom den yngre generationen som industrin växer fram.

Välj bolag med omsorg, det kryllar av ”framtidsbolag”

Trotts att esport och gaming har varit aktuellt sedan 90-talet så klassas det fortfarande som en ny marknad hos många investerare. Samtidigt är det fullt förståeligt, dom bolag som tar plats idag är relativt unga och många försöker bygga bolag för vad som ”komma skall”. Men det finns såklart undantag för den som vill investera i tryggare alternativ. Bland annat har vi flera fonder, som Plain Capital ArdenX, som är tungt viktad mot just esport på den svenska och internationella markanden och som ger en större riskspridning. Eller varför inte bolag som Logitech som funnits så länge gaming varit relevant och som storsatsat på esport dom senaste åren. Utgå alltid ifrån hur stor risk du är beredd att ta och läs på om dom bolagen som är intressanta. Många bolag säger sig se guld och gröna skogar men många gånger går det att läsa mellan raderna.

Lämna en kommentar