Gamingindustrin går om video och musik – UK

  • Gamingindustrin står för över hälften av den brittiska underhållningsindustrin
  • Sektorn har mer än dubblat sitt värde sedan 2007
  • ePremier League uppstart 2019!
  • Finalen i ePL kommer sändas i TV av brittiska Sky Sports

Gamingindustrin har dubblat sitt värde

Esport och gamingsektorn i stort fortsätter att växa på bred front. Även om mycket av det vi skriver om kretsar kring USA, Asien eller Norden så har vi inte missat resten av marknaden. Senaste info kommer från BBC som rapporterat om Storbritanniens utveckling. Enligt en ny rapport från Entertainment Retailers Association så står gaming och esport som bransch för över hälften av den brittiska underhållningsindustrin idag. Gamingindustrin i Storbritannien värderas idag till 3,86 miljarder pund, vilket innebär att sektor har dubblat sitt värde i UK från 2007 tills idag. Idag är gamingindustrin värd mer än både video- och musik-industrin – tillsammans i Storbritannien.

Spelbranschen har varit otroligt effektiv på att utnyttja potentialen i digital teknologi för att på så vis kunna erbjuda nya och övertygande former av underhållning. Trots att den är den yngsta av våra tre sektorer, är den nu den överlägset största.

Kim Bayley, vd för Entertainment Retailers Association

Enligt rapporten är det tre spel som varit mer bidragande i gamingsektorns framfart: Fifa 19, Red Dead Redemption 2, samt Call of Duty: Black Ops 4.

Och på tal om FIFA 19…

ePL har fått stor uppmärksamhet

Vi har bland annat eMLS och Tyska ligan som storsatsar på egna ligor 2019 och nu kommer ePremier Leauge som det senaste tillskottet till FIFA 19 Global Series. Ligan har fått stor medial uppmärksamhet och intresset utifrån har varit stort. Vilket inte är konstigt med tanke på hur stort intresset för fotboll är i Storbritannien. Ligan kommer ha ett förkval online som alla i UK kan anmäla sig till, därefter anordnar varje klubb ett slutspel för att ta ut sina representanter till ePremier League. Detta innebär att samtliga lag i Premier Leauge kommer representeras i ligan. Slutspelet om ePL-titeln kommer hållas i London under två dagar och kommer dessutom att sändas av brittiska Sky Sports.

gamingindustrin

Vi vet att miljontals fans spelar FIFA. Den här nya tävlingen kommer att ge våra klubbar ett spännande tillfälle att engagera sig med dom spelarna. Vi kan inte vänta med att få komma igång med de inledande online-rundorna i januari 2019.

Richard Masters, vd för Premier League

Ett nytt år, nya möjligheter och en drös spännande händelser framför oss. Men det bästa med denna branschen är att vi står i total tillväxt. Det kommer startas ett gäng nya bolag under året som vi kommer ha möjlighet att följa. Låt detta året bli minst lika spännande som 2018!

Bild: Premier League

Lämna en kommentar