De populäraste e-sporterna att betta på

E-sporten har varit en ständigt växande bransch de senaste åren. Utövarna blir allt fler, prispotterna blir större och det blir även det mediala utrymmet som riktas mot den elektroniska sportens värld. Ett område där esportens framfart blivit extra påtaglig återfinns på bettingmarknaden. Det var inte många år sedan som man som spelare fick leta i internets varje lite vrå för att hitta odds på e-sport, men idag är det ett givet inslag på alla seriösa bettingsajter. Låt oss ta en titt på vilka spel som tenderas att lyftas fram flitigast av spelbolagen.  

FIFA

EA Sports spelserie FIFA är inte älskat av alla gamers där ute, men det är trots allt ett av de populäraste spelen – och det står för en stor andel av aktiviteten på e-sport hos bettingsidorna. Letar du efter esport odds så är det därför inte ovanligt att du presenteras med en rad spelmöjligheter på FIFA. 

En anledning till att fotbollsspelet, som släpps i ny upplaga årligen, är så populärt på spelmarknaden är sannolikt att det tilltalar en målgrupp även utanför den traditionella gamer communityn. Det finns många som spelar FIFA som inte har något intresse för esport i övrigt. 

Idrotten fotboll är dessutom en av de absolut populäraste sporterna att betta på, så för alla som är insatta i betting och intresserade av e-sport, så kan det kännas som en naturlig övergång att i första hand sätta sig in i FIFA. Ytterligare en anledning till att just FIFA får så mycket utrymme på bettingsidorna är att många aktiva fotbollsklubbar har startat sina egna esportlag och marknadsför dem på sina hemsidor och sociala medier. 

CS:GO

En mer etablerad spelserie än Counter-Strike är svår att hitta. Den första upplagan av spelet släpptes redan år 2000 och den senaste versionen, som kom 2012, Counter-Strike: Global Offensive, är bland de populärare spelen både bland utövare och på bettingsidor. 

Att spelet har lyckats hålla sig relevant i så många år och att vi har haft flertalet svenska storstjärnor – inte minst Emil “HeatoN” Christensen – har gjort det till ett givet inslag på bettingsajter.

Dota 2

Ett annat spel som du kan vara säker att du kan hitta odds på är Dota 2. Spelet är ett av de absolut främsta inom e-sporten, både när det kommer till pengar i omlopp och antal följare. Världsmästerskapsturneringen, The International, tenderar bland annat att locka miljonpublik och den har vid flertalet tillfällen slagit rekordet för störst prispott för en e-sportturnering. Spelets popularitet är ingenting som spelbolagen har missat och därför finns det allt som oftast odds på diverse Dota 2-matcher. 

The International 2020 var tänkt att gå av stapeln i Ericsson Globe i Stockholm, men på grund av det rådande världsläget så ställdes turneringen in. Förhoppningarna finns dock om att turneringen ska gå att genomföra i augusti 2021, fortsatt med Stockholm som plats för evenemanget. 

Under våren 2020, när de flesta av världens idrotter tvingades till att avbryta alla evenemang, så visade esporten hur viktig den faktiskt är för spelbolagen. Utan fotboll, basket och andra idrotter så var det esporten som dominerade spelkupongerna och höll bettingsidorna flytande. Det blir till synes allt populärare att betta på esport och alla tecken verkar dessutom peka på att det här bara är början. 

Lämna en kommentar