eSHL avgjort – Linköping segrare av första säsongen

SPINCASINO
  • Linköping vinnare av första säsongen av eSHL
  • Livefinal på Inferno Online i Stockholm
  • Avgjordes i EA’s NHL 20 på PS4

eSHL gick i spåren av eAllsvenskan

eAllsvenskan blev en stor succé och snacket om en dito för eHockeyn spreds fort. Ligan bygger precis som eAllsvenskan på en grundserie som sedan avslutades med ett slutspel för dom mest framgångsrika lagen. Den totala prissumman landade på 150.000:- där vinnaren skulle få ta med sig 50.000:- av dessa hem.

Serien drog igång med en självklar favorit i Linköping som inför säsongen rekryterat en erfaren lina med ett gediget CV av både titlar och individuella utmärkelser där ett EM-guld och en världsmästare-titel sticker ut lite extra.

Semifinalerna avgjordes live

Fyra lag – Linköping, Malmö, Leksand och Färjestad mötes upp i Inferno Onlines nya lokaler (G Arena) i Stockholm för att göra upp om finalplatserna i eSHL.

Semifinalresultaten:

Linköping vs Leksand – 3-1

Malmö vs Färjestad – 3-2

Ettan och tvåan i grundserien tillika förhandsfavoriterna lyckades båda överlista sitt motstånd i semifinalerna och ta sig till en historisk final. Malmö vs Färjestad blev den jämnare av finalerna där Redhawks tillslut drog det längsta strået.

Finalen blev en kort historia

Betsson ansåg att ett rimligt odds på att Linköping skulle ta hem ligatiteln(inför slutspelet) låg på 1,50. Det kan jämföras med tvåan på listan där oddsen låg på ”höga” 4.00. Men inget av oddsen förvånade egentligen.

Linköping dominerade finalen totalt och vann tre raka matcher mot Malmö som inte hade mycket att sätta emot. LHC Esport hade en sånär på fläckfri säsong där man endast förlorade två matcher totalt, en i grundserien och en i slutspelet. Mäktigt!

Luleå förbereder inför säsong två

Slutsignalen har knappt slutat ljuda innan fler lag redan har börjat ladda upp inför en potentiell säsong två. Luleå Hockey ger nu folk chansen att visa upp sig för deras esport-scouter inför kommande säsong av eSHL. Påtal om Esport-scout, låter det inte som ett spännande framtidsjobb? Intresset av att få jobba med esport blir allt större och flera mer specifika tjänster lär skapas med tiden i och med esportens utveckling.

FOTO: EA.com

Lämna en kommentar