Guild Esports – David Beckham går in som delägare

  • David Beckham är delägare i nystartade Guild Esports
  • Väntas kontraktera spelare i FIFA, Rocket League och Fortnite
  • Huvudkontor och bas i London

Guild Esports satsar långsiktigt

För ett par dagar sedan gick grundarna av Guild Esports ut med ett pressmeddelande. Där kunde vi läs om en ny Londonbaserad organisation som gör en storsatsning på esport. Men den nyheten som kanske fick störst uppmärksamhet i media kring lanseringen var att David Beckham är en av delägarna.

Beckhams roll i det hela?

Utöver det faktum att hans eget varumärke kan få en hel värld att spänna blicken så har han en bred erfarenhet från företagsvärlden inom sport, att bygga företag och organisationer samt att etablera kontakter. När en person som David Beckham går in som investerare och delägare så får dels bolaget en naturlig boost men det ger även oss runt om en indikation på att något stort är på gång inom branschen.

Vi har byggt ett erfaret team och jag är stolt över att ha David Beckham som delägare i detta företag.

Carleton Curtis, Guild Esports

Många har pratat om eMLS stora betydelse för FIFA som esport framöver och det faktum att David är i fullfärd att lansera ”sitt egna” MLS-lag, Inter Miami CF, skapar starka kopplingar. Det ska bli spännande att följa vilken roll Beckham kommer spela för den nya esportorganisationen.

Frågan är hur lång tid det tar innan organisationen har ett lag inom FIFA? Esport fotboll känns som något Beckham bör ha en stark koppling till. Man har nämnt att det första laget i organisationen beräknas vara på plats och klara för att börja tävla till hösten och att man även kommer ha lag inom Rocket League och Fortnite inom en rimlig framtid.

Guild Esports har värvat en hel del erfarenhet

Guild Esports har värvat ledare, spelare, tränare och mediapersoner med lång erfarenhet inom esport. Guild’s styrelseordförande är känd inom esportindustrin och är en av arkitekterna bakom The Overwatch League och Call of Duty League. Innan han anslöt till Guild Esports har han tidigare haft en senior roll hos Activision Blizzard och Red Bull.

Organisationen kommer bygga sin strategi på en akademimodell där man ska utveckla och ta till vara på unga talanger inom esport. Det låter som att det finns en långsiktig och stabil plan inom en marknad som annars fokuserar väldigt mycket på ”här och nu” där organisationer är i ständig förändring.

Furgus Purcell bakom Guild’s design

När Guild Esports meddelade om sin existens så gick man även ut med en del info om organisationen i stort i samma veva. Bland annat nämnde man att den Londonbaserade designern av det ikoniska skate-varumärket ”Palace”, Furgus Purcell, skulle designa Guild’s varumärke och samtidigt skapa en klädkollektion.

FOTO: Guild Esports

Lämna en kommentar