AIK Esport ligger i framkant bland klubblagen i Sverige

  • AIK Esport är den organisationen som satsat hårdast hittills
  • Femteplats i eAllsvenskan, Rallegnaget tvåa i totala skytteligan
  • Final i Swedish Championship League, snöplig förlust med 4-2

AIK Esport går från klarhet till klarhet

AIK Esport ligger utan tvekan i framkant. Med lag i både den svenska högstaserien i FIFA (eAllsvenskan) och NHL (Swedish Championship League) har man snabbt etablerat sig som en av dom största satsningarna inom esport bland dom kända klubbarna i Sverige.

Och inte nog med att AIK som enda lag återfinns i båda serierna, man har även ett på pappret starkt spelarmaterial och har i dom inledande säsongerna imponerat stort resultatmässigt. Hur långt kan AIK Esport dra det?

Stabil första säsong i eAllsvenskan

AIKs satsning på efotboll startade redan 2018 med deras första värvningen, den då femterankade i FIFA på den svenska scenen, Rasmus ”Rallegnaget” Nyström. Att den första värvningen föll på en genuin AIK:are var ett klokt val och en bättre representant för klubben när man går in i en ny satsning hade varit svår att hitta. Att Rallegnaget sedan slutade tvåa i den totala skytteligan visar på vilken talang han sitter på. Förutom Rallegnaget består laget av Tobias ”NORDGREEEN” Nordgren och Lukas ”Lukasinho” Gummesson.

Efter att ha slutat femma i grundserien missade man tyvärr slutspelet, men det var på håret. Nästa säsong finns det goda chanser att ta sig hela vägen och utmana MMFFESPORT om titeln om man fortsätter spela som man gjort hittills.

Final i Swedish Championship League

Om ni tycker att AIK har gjort det bra i fotbollen så är insatsen i hockeyn än lite mer imponerande. AIKs hårda satsning på esport höll dom kvar i den högsta divisionen av ECL8, Europamästerskapet, även om det var med nöd och näppe. Efter det gick man från klarhet till klarhet i den svenska motsvarigheten (som bestod av 25 lag) och tog sig hela vägen till final.

I finalen ställdes man mot en av förhandsfavoriterna, Vesa Pompa HC, med bland annat den nykorade världsmästaren Erik ”I_EKI_I” Tammenpää i spetsen. Vesa Pompa HC visade sig tyvärr var ett nummer för stora och tog till sist hem finalen med övertygande 4-2.

Finalen av Swedish Championship League avgjordes precis som gymnasieligan på Birde Lan i Uppsala.

AIK’s trupp bestod av:

Anton ”pajenc32” Carlsson – Björn ”bjono” Bagliono Nordetun – Tuukka ”eKungen” Kuha,
Olof ”Gustafsson7” Gustafsson – Johan ”jaikenk” Kumlin,
Philip ”Discokryckan” Johansson.

Det ska bli otroligt spännande att fortsätta följa AIK Esport och deras satsning kommande säsonger. Med resultaten man levererade redan i år så finns det goda chanser till fortsatt framgång framöver.

…NBA nästa?

Lämna en kommentar