Xyp9x och Gla1ve tar en time-out från Astralis och CS:GO

  • Xyp9x och Gla1ve tar båda en time-out från CS:GO
  • Snabba värvningar av JUGi och Snappi för att täcka upp
  • Astralis breddar truppen inför framtiden

Xyp9x och Gla1ve har båda tagit en paus

Att tillhöra världseliten, konstant resa och leverera på event efter event världen över har sina konsekvenser, fråga bara Astralis två superstjärnor Xyp9x och Gla1ve. Det danska storlaget har under en lång tid dominerat CS:GO-scenen med en stabil femma som levererat under match efter match. Att nu tappa 40% av laget, likväl en av världens bästa In-game leaders(IGL), märks av direkt.

Bara för några dagar sedan meddelade Andreas ”Xyp9x” Højsleth att han kommer ta en paus ifrån Astralis och CS:GO. Anledningen är att han känt av symptom av utbrändhet och stress under flera månader. Det bara en kort tid efter att Lukas ”gla1ve” Rossander meddelat att även han tar en time-out, av samma anledning, genom att sjukskriva sig på obestämd tid.

Min läkare och jag har beslutat att jag behöver en paus, och igår gav jag en sjuklapp till Astralis.

Lukas ”gla1ve” Rossander @Twitlonger

Trotts att man nyligen värvat Jakob ”JUGi” Hansen som en sjätte spelare för att täcka upp om något liknande skulle hända, så kunde man aldrig förutse att två spelare skulle falla bort inom en så pass kort tidsperiod. För att nu täcka upp för Xyp9x så gjorde Astralis bland annat ett försök att ta in Jonas ”Lekr0” Olofsson från Ninjas In Pyjamas, som nyligen blivit bänkad. Men det utan någon större framgång. Istället lyckades man få till en deal med Marco ”Snappi” Pfeiffer som tidigare tillhörde dansklaget Heroic, som stand-in.

Att byta ut två nyckelspelare av fem på så pass kort tid medför såklart konsekvenser. Något som folk som håller på med CSGO Betting bör ha i åtanke. Det har vi direkt kunnat se på resultaten under dom senaste matcher. Självklart förtjänar både JUGi och Snappi tid att anpassa sig. Att förvänta sig att dom ska kunna täcka upp för spelarna dom ersätter är inte rimligt. Men att se hur snabbt det kan vända för ett världslag och hur sårbara lagen är skapar en oroväckande känsla. Precis lika oroväckande är det att se att spelare på toppnivå är så pass utsatta. Astralis har en långsiktig plan för att lösa liknande problem i framtiden, innan dom uppstår, vilket är bra. Men ser vi majoriteten av organisationerna där ute så fortsätter man leva på linan.

Astralis planerar att bygga ut truppen

Under maj månad tog man alltså in Jakob ”JUGi” Hansen som en långsiktig lösning i Astralis. JUGi ansluter som free transfer efter att han lämnat North för drygt en månad sen. Målet är att bygga ut laget ytterligare för att ha lättare att rotera truppen i framtiden. Vilket även var en av dom största anledningarna till att Astralis värvade es3tag. es3tag ansluter till Astralis inom kort vilket kommer göra laget gott.

Ledare inom Astralis har uttryck att vi på kort sikt kommer uppleva blandande resultat men att man på lång sikt har som mål att bygga ett starkare lag inför framtiden än tidigare. Man har även sagt att organisationen har som mål att ha två spelare som kan täcka varje position vid behov. Något i stort sett inget lag kan idag.

Astralis kommer inte ställa upp i cs_summit 6

Trotts nyförvärv och inhopp så blir det konsekvenser direkt. Inte nog med att Astralis har haft en tung period senaste tiden, nu är man även tvungna att lämna återbud till cs_summit 6 för att inte förlora mer poäng än nödvändigt på världsrankingen.

Långsiktigt ser det bra ut

Vi lär se ett Astralis som blandar och ger ett tag framöver, det är inget snack om saken. Men långsiktigt ser det bra ut och Astralis har alltid haft en enastående organisation. Nu bygger man en trupp som ska hålla i längden, med fler spelar i rotation som kan och förstår Astralis innan och utan. Att ha som mål att ha två spelare kompatibla på varje position är ett stort steg, men ska vi spekulera så lär vi få se flera lag och organisationer i framtiden som tar samma beslut. Om det inte till och med blir standard? Att ha en förstafemma är givet, men att utgå ifrån att inget får eller kommer hända är större risker än vad många kommer våga ta eller ha råd med i framtiden.

Det är viktigt att komma ihåg att hälsan är det absolut viktigaste. Lukas ”gla1ve” Rossander och Andreas ”Xyp9x” Højsleth har båda fattat mogna och viktiga beslut och vi hoppas att dom båda tar den tid dom behöver. Astralis finns kvar när dom är redo.

FOTO: win.gg

Lämna en kommentar