Spela och betta på e-sport

esport

Allt fler spelbolag kan idag erbjuda betting på e-sport och intresset att spela på e-sport ökar kraftigt. Spelare i Sverige är riktigt duktiga på e-sport och de har haft möjligheten att följa svenska lag vinna olika tävlingar och turneringar världen över. Även fast Sveriges invånare är relativt få är e-sporten en väldigt eftertraktad spelmarknad för betting och många spelsidor erbjuder många olika matcher inom e-post att spela på. Flera spelsidor där du kan betta på e-sport har svensk spellicens utfärdat av svenska spelinstitutet så du behöver inte behöva betala skatt ifall du vinner på de sidorna.

Populäraste spelet på e-sport


Utan tvivel är Counter-Strike: Global Offensive den populäraste e-sport som svenska spelare lägger sina bett på. Att spela på e-sport med odds fungerar på samma stätt som om du skulle betta på andra lite mer vanliga sportet. Om du tidigare har erfarenhet av att betta med odds kan du snabbt vara igång med e-sport betting också. 

Grundregeln är samma som alla odds, lägre odds ger också lägre utdelning vid vinst, men du är alltid säkrare i de betten än de med högre odds. Höga odda kan generera mycket större vinster men sannolikheten att du får in ett sådant högt odds är liten.

Exempel på odds i e-sport betting

  • Matchvinnare
    Det är det enklaste och vanligaste sättet att spela e-sport på. Satsar du 100 kronor på vinnarna i en match eller runda med ett odds på 1,85 gånger insatsen och vinner det laget du bettat på får du 185 kronor tillbaka. Insatsen på 100 kronor plus vinsten på 85 kronor.
  • Rundhandikapp
    Det har blivit väldigt populärt att betta på rundhandikapp då det get högre odds om man jämför med att lägga in ett bett på en rak vinnare. Satsar du 100 kronor på ett lag med 6,5 rundhandikapp menas det att det laget måste vinna matchen med fler än 6,5 rundor. Exempelvis måste slutresultatet av alla rundor som är spelade bli 16 – 9 till det vinnande laget för att ditt bett ska gå in. Har det rundhandikappet ett odds på 2,50 get det mer än dubbla insatsen du gjort tillbaka, du får tillbaka 250 kronor.
  • Karthandikapp
    Samma upplägg som rundhandikapp bara att du istället bettar på antalet kartor istället för rundor. Lägger du 100 kronor på ett lag ska vinna med 1,5 karthandikapp med ett odds på 1,90 betyder det att laget måste vinna med minst en karta för att bettet ska gå in, då vinner du 190 kronor.

18+ | regler & villkor gäller | spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

E-sport betting i mobilen

Eftersom mobilen är det vi använder oss mest av idag till allt möjligt så som att boka biljetter till en resa, spela spel, ringa, sköta affärskontakter med mera ska det självklart finnas möjlighet att spela e-sport betting också. Dagens teknik och webbläsare är alltid helt anpassade idag för att mobiltelefoner och surfplattor ska ge dig en smidig upplevelse när du vill placera ett bett men även för snabba uttag av eventuella vinster. Det finns även en del spelbolag på nätet som utvecklat sina egna appar att ladda ner för att kunna förbättra hela spelupplevelsen ytterligare. Det är inte alltid ett krav för att få bäst prestanda eller kvalité på spelen för det fungerar jättebra även direkt i den webbläsaren som din mobila enhet använder. 

Betting via en mobil enhet i jämförelse mot på en dator kanske inte skiljer sig alls mycket åt utan det ger i stort sätt exakt samma funktioner och spelutbud. Det som krävs att du har är en stabil internetuppkoppling men det är minst lika vanligt idag som att säga en av de senaste mobila enheterna på dagens marknad. 

Lämna en kommentar