es3tag ansluter till Astralis i sommar

bettingkollen
  • es3tag lämnar FunPlus Phoenix för Astralis
  • Astralis förändrar organisationen, satsar på 6-manna trupp
  • es3tag kan bli en nyckelspelare

es3tag blir en del av ”världsettan”

es3tag var en del av det Heroic som såldes till FunPlus Phoenix för mindre än två veckor sedan. Men dansken fick en rekordkort sejour i FPX innan Astralis kom emellan. Även om es3tags nya kontrakt med Astralis inte börjar gälla fören i Juli.

Astralis är just nu mitt uppe i ESL Pro League Season 11 där man har vunnit 4 av 5 matcher och därmed har kvalificerat sig för steg 2. Astralis hålls som vanligt av dom bästa bettingsidorna som störst favoriter att ta hem match efter match. I dagsläget är det egentligen bara Na’Vi som kan mäta sig med laget.

Astralis bygger för framtiden

Den danska giganten fortsätter ta kliv i världstoppen. Även om man har tappat förstaplaceringen till Na’Vi för stunden så fortsätter organisationens arbete i bakgrunden och nu handlar det om att utvidga konceptet i spelartruppen från fem till sex spelare.

En av grundtankarna med att signa en sjätte spelare är för att kunna skapa bättre arbetsförhållanden för laget. Det är allmänt känt att spelare spenderar en stor del av året på resande fot och att pressen på spelarna och deras prestationer har växt enormt dom senaste åren. Att vara fem spelare är standard bland världslagen, men det gör också att trycket på varje enskild individ är onaturligt hög.

En sjätte medspelare kan öppna för att låta laget vila i perioder och återhämta sig på ett sätt som annars inte är möjligt. Astralis ska ha planerat för att utvidga laget redan 2017 efter device långa sjukfrånvaro det året.

Detta tillvägagångssätt är inte annorlunda än i traditionella sporter, men det är nytt för Counter-Strike, och en förändring som denna kommer att ta tid att optimera till full fördel. Spelarna, tränaren och vårt resultatlag har varit involverade i detta beslut och alla håller med om att det är vägen att gå.

Astralis’ Director of Sports, Kasper Hvidt

Även om det på kort sikt kan skapa mindre in-game-problem att rotera spelare så kan vi vara hyggligt överens om att det på lång sikt kommer vara en förutsättning för att kunna fortsätta spela på den nivån lagen göra idag. Priset på att köpa loss etablerade spelare och deras framtida löner är en faktor som hindrar andra lag från att göra samma resa idag. Men inom några år lär vi se åtminstone ett par andra lag i toppen hitta liknande lösningar.

es3tag och Heroic/FPX

Patrick ”es3tag” Hansen har sedan 2017 varit en del av det framgångsrika Heroic som nyligen blev uppköpta av kinesiska FunPlus Phoenix. Laget har haft en stadig topp 20 placering på världsrankingen genom åren och har etablerat sig som ett av topplagen i Danmark. Ett land som milt sagt öst ut framgångsrika lag senaste åren.

Det är svårt att förutspå exakt vilken roll est3tag kommer ha i organisationen och i vilken utsträckning han kommer få starta. Men han kommer tveklöst fylla en funktion för laget i och med att det kommer skapas förutsättningar för vila, rotera och utmana inom laget på ett helt annat sätt.

För laget han nyligen lämna är det kanske ett än större frågetecken. Dealen mellan FunPlus Phoenix och Heroic som alla räknade med var klar sägs nu kunna avbrytas. Laget som precis ställt upp i FLASHPOINT under FPX-flagga lämnade WO i sin match mot Orgless så sent som för två dagar sedan. Fortsättning följer.

FOTO: astralisgg@Twitter

Lämna en kommentar