UEFA uppges vilja ha ett EM i esport 2020

UEFA vill skapa ett mästerskap inom esport

uefaUEFA Ser över möjligheterna inför 2020

Man har lagt ut ett förslag till organisationer inom esport att skapa, utveckla och på egen han styra ett officiellt mästerskap. Detta med bidrag från UEFA vid sida av den traditionella fotbollen inför EM 2020. Vi har tidigare skrivit om att organisationer jobbar för att få in esport som en uppvisningssport inför OS i Paris 2024. Där skulle chanserna öka markant om alltså lyckas ro detta i hamn.

UEFA kommer alltså utse ett par passande organisationer som på egen hand kommer få ta fram förslag som skall presenteras den 15e oktober. UEFA meddelar att man har ett par krav för hur turneringen skall vara uppstyrd. Detta som kval etc, därefter är det upp till dom utvalda att bearbeta sina förslag. Sedan skall alltså dom välja vilken budgivare som passar bäst in att anordna ett mästerskap.

Enligt UEFA kommer alltså den valda organisation hålla i allting på egen hand. Från hur turneringen skall utformas, kval, till att tillhandahålla sändningar. Dock måste all form av marknadsföring och reklam följa UEFAs riktlinjer.

 

Läs mer om bolag som satsar på esport och hur du lär dig att investera i dom

 

Speltitel är inte officiell

Dom har inte gått ut med vilka speltitel man är intresserade av. Om det tex. är FIFA eller ens ett fotbollsspel överhuvudtaget. FIFA eWorld Cup avgörs via EA Sports Fifa-serien. Mästerskapet vanns senast av Saudiarabiens Mosaad Aldossary i London för en månad sedan. Det återstår att se om man väljer FIFA och om vi i så fall får se vårat nybildade landslag med ”BorasLegend” i spetsen.

Tidigare i år gick UEFA skilda vägar med Konami, bolaget som ägt licenserna till Champions League inom gaming. Denna licens valde alltså EA Sports att plocka upp i Juni i år, vilket ändå får ses som ett gott tecken för den klassiska spelserien.

 

MTG köpte tidigare i år rättigheter för att få sända Nations League, kvalet inför det klassiska EM. Frågan är om vi kan få se något liknande här?

 

Lämna en kommentar