SVFF bildar Esportlandslag – i FIFA

Tidigare i somras meddelade Svenska fotbollsförbundet att man bilder Sveriges första landslag – i FIFA.

Svenska fotbollsförbundet ser möjligheter med FIFA och esport

Länder som Belgien, Tyskland och Frankrike ligger i framkant och bildade tidigare i våras sina landslag inom FIFA. Nu väljer alltså SVFF att göra samma sak och menar på att det är rätt tajming för en satsning. Spelet har utvecklats till en stark plattform för unga fotbollsintresserade och Håkan Sjöstrand menar på att det är ett spännande verktyg inför framtiden. Det finns goda exempel på spelare som använt FIFA för att skapa bättre spelförståelse och teknikutveckling. Håkan menar även på att det kommer kunna gynna framtida ledarskapsutbildningar. Ett landslag i FIFA skapar även fler möjligheter för spelare och unga att få chansen att representera Sverige på ett internationellt plan.

DFB satsar på ”eSoccer”

F.d världsmästare blir förbundskapten

Sverige har länge haft framstående spelare inom FIFA. Inte minst den f.d världsmästaren tillika nyblivne förbundskaptenen  Ivan ”BorasLegend” Lapanje. Ivan kommer tillsammans med den Assisterande förbundskaptenen Pontus ”GGFrolle” Frostvik få ansvaret att driva detta spännande projekt. Ivan som kommer agera spelande ledare medans Pontus står vid sidan om, är ansvarig för att ta ut truppen inför framtiden. Hittills är två spelare klara för landslaget. Det rör sig alltså om Simon ”Zimme” Nystedt, till vardags i Roma och Olle “Ollelito” Arbin till vardags i Team Tropse.

Officiellt VM 2020

VM anordnas redan idag även om det formatet mer kan liknas vid ett klubblags-VM. Fler länder väntas i närtid bilda egna landslag och man ser med förhoppningar på att ett VM kommer kunna spelas om 2 år. Den första officiella landskampen för vårat landslag är planerad att spelas under hösten. Under sommaren väntas Ivan fylla den sista platsen i truppen, som enligt honom är öppen för vem som helst. Ledningen vill att detta ska vara en drifkraft för alla unga där ute. Man menar på att man kommer följa dom spelare som presterat bra i turneringar fram tills idag.

Lämna en kommentar