G:loot mot börsnotering

G:loot tillhandahåller en plattform för tävlingar och turneringar inom esport.

G:loot mot börsen

Det svenska bolaget G:loot med Patrik Nybladh i spetsen grundades förra året och fick omgående in en summa på friska 100 miljoner i riskkapital för kommande investeringar och marknadsföring. Man har som målsättning att nå en miljardomsättning inom 3 år vilket sätter hög press på kundanskaffningen den närmaste tiden. Idag uppges cirka 100.000 spelare per månad utnyttja G:loots plattform.

För drygt fyra år sedan Startade Patrik tillsammans med hans medgrundare plattformen Gumbler som riktar sig mot mobilspel, som idag ingår i samma bolag. Under fjolåret omsatte bolaget 20 miljoner, en summa som väntas öka markant dom närmaste åren.

 

G:loot

G:loot vill bredda scenen

Affärsidén är enkel men effektiv. Man vill låta vem som helst tävla om pengar, ett sett att bredda marknaden. Idag är det cirka 500 spelare inom esport som gör upp om i princip alla prispengar, där vill G:loot göra skillnad. Intäkterna bygger på att alla som väljer att spela betalar en startavgift för den turneringen man vill ställa upp i. Därefter tar man även 10% av vinstbeloppet spelarna vinner. G:loot tillhandahåller bl.a. GLL som är en av dom mest framgångsrika ligorna världen över inom PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Kinguin PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS 728x90

Swedbank Robur en av investerarna

Swedbank Robur är en av dom större investerarna som tror på bolaget. Ett par av fonderna inom SR har mandat att investera i onoterade bolag om företaget har för avsikt att noteras inom ett år, vilket ger oss en viss bekräftelse om vart detta bärgar. Idag anses man inte bara vara det största renodlade epsortbolaget på den svenska markanden utan även tillskrivit sig den största investeringen gjord i ett esportbolag i Norden. I den senaste investeringsrundan tvingades man tom. tacka nej till nya investerare, vilket är ett gott tecken.

”G:loot är ett spännande bolag med en extremt skalbar produkt. Vi tror att G:loot har stora möjligheter att utvecklas till en av de största aktörerna inom e-sportvärlden”

-Carl Armfeldt, portföljförvaltare på Swedbank Robur.

Internationella aktörer ska ha närvarat på Event

Di Digital gick inför G:loots event i Stockholm ut med att representanter för Tencent och Softbank skulle närvara för att följa turneringen och samtala med bolaget. Bolaget har nu gått ut med att större internationella aktörer faktiskt ska ha närvarat.

Lämna en kommentar