Epic pumpar in $100.000.000 i Fortnite

Fortnite blev i Maj världens största esport, åtminstone sett till prispengar. Epic Games valde då att pumpa in $100.000.000 inför säsongen 18-19.

Fortnite-hypen lever i allra högsta grad

Lite mer än ett år efter att succéspelet släppts väljer alltså Epic att gå in med 100 miljoner dollar i prispengar för att hålla kvar intresset. Vilket samtidigt enligt vissa har gjort Fortnite till den största esporten just nu. Analytiker menar att det visar på hur pass mycket Epic har dragit in på spelet och vad det är värt. Historisk har den högst prispotten legat i Dota 2, där spelet 2017 genererade $38 miljoner i totala prispengar under året. Den enskilt största prissumman för ett event var under The International 7, Dota 2, där prissumman landade på $25 miljoner.

”It’s the biggest I’ve seen … This is pretty phenomenal.”

-Wedbush gaming analyst Michael Pachter.

45 miljoner spelare världen över

Epic lanserade sitt ”battle royale”-mode i September till både PC och diverse konsoler, en variant som tillåter upp till 100 spelare i samma game. Epic gick i Januari ut med att man hade haft mer än 45 miljoner spelare världen över.  Idag har spelet även släppts in en mobilanpassad form. Spelets livslängd har många gånger diskuterats, det är ett ungt och relativt simpelt upplägg och hittills har intresset byggt på turneringar men framförallt alla streamers, där ”Ninja” är världens mest kända streamer. Fortnite är allt som oftast det mest streamade spelet på Twitch.

 

Lämna en kommentar