Största esportevenemangen 2021

E-sporten visade sig motståndskraftig under våren och sommaren då världsläget satte käppar i hjulen inom en rad olika branscher. Medan idrotter som exempelvis fotbollen tvingades lägga så gott som all verksamhet på is, så kunde esporten tack vare sitt digitala format anpassa sig någorlunda efter omständigheterna. Med det sagt så var det även en hel del esportevenemang som antingen fick ställas in eller flyttas fram – något som har fått en många att hungrigt blicka framåt mot år 2021 och en, förhoppningsvis, fullspäckad e-sportkalender.

Ett annorlunda 2020

Trots att e-sporten i jämförelse med andra branscher klarade sig igenom våren och sommaren relativt bra, så var det inte en dans på rosor och flera betydande evenemang fick kasta in handduken. På bettingmarknaden var det esporten som dominerade spelkupongerna när idrotterna avbröts, men sanna fantaster har ändå sneglat mot årsskiftet med förhoppningar om spel utan svensk licens 2021 på de allra största turneringarna. Lyckligtvis ser det mer och mer ut som att vi också kommer att få återse några favoriter som tvingades ställa in under 2020.

The International 2021

Världsmästerskapet i Dota 2, The International, är årligen ett av e-sportens främsta evenemang. Prispotten är större än någon annanstans i e-sportens värld och evenemanget lockar miljontals tittare. Av förklarliga skäl var besvikelsen stor när det meddelades att turneringens tioårsjubileum inte skulle bli av 2020. Besvikelsen för oss svenskar var än mer påtaglig med tanke på att turneringen skulle arrangeras i Stockholm och Ericsson Globe. 

Men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och det finns hopp om att turneringen ska gå att genomföra nästa år. The International är planerat att gå av stapeln i augusti 2021 och Sverige är fortsatt tänkt att stå som värd för evenemanget.

DreamHack Summer 2021

Ett av Sveriges och världens största LAN, DreamHack, tvingades ställa in sommarens arrangemang i Jönköping. Det som länge såg ut att bli ett fantastiskt år för svenska e-sportarrangemang, med tidigare nämnda The International och givetvis DreamHack, blev alltså istället till ett ljummare år inom svensk e-sport än vanligt. 

Precis som med The International så är dock planen att kunna genomföra LAN:et under sommaren 2021 istället – vilket betyder att vi har ytterligare ett evenemang att se fram emot. 

League of Legends World Championship 2021

En stor turnering som faktiskt håller på att genomföras är League of Legends World Championship 2020. Evenemanget som arrangeras i Shanghai inleddes den 25 september och håller på fram till och den 31 oktober. Med tanke på att turneringen faktiskt blev av i år så kan vi med relativt stor säkerhet påstå att den kommer att genomföras även nästa år. 

Något exakt datum för turneringen 2021 är ännu inte annonserat, men det mesta lutar åt att evenemanget kommer att schemaläggas till sensommaren eller hösten. Värt att notera är att nästa års världsmästerskap var tänkt att hållas i Nordamerika, men att det istället kommer att läggas i Shanghai återigen. Nordamerika ser ut att få vänta till 2022 innan turneringen kommer att arrangeras där. 

De ovan nämnda turneringarna och evenemangen är bara några inom e-sportens värld som vi kan se fram emot under 2021. Det finns också turneringar för populära spel som CS:GO och Fornite att börja peppa inför.  

Lämna en kommentar