Outsiders vinnare av IEM RIO 2022

Den ryska organisationen Outsiders, som består av spelare från Virtus.pro tog hem segern i finalen efter en överlägsen prestation där de slog Heroic med 2:0.

Outsiders väg genom turneringen

Outsiders var långt ifrån favorittippade att vinna IEM Rio 2022, men efter en bra prestation i challengers stage där de hamnade på en tredjeplats så fortsatte de att leverera. I Legends Stage var motståndet starkare, men de hamnade ändå på en 4:e plats vilket gjorde att deras första match i utslagsdelen av turneringen, Champions stage – blev mot Fnatic. Fnatic fick vika sig då de förlorade med 2-0. I matchen därefter stod Mouz för motståndet, en mycket tight match som Outsiders tog hem med 2-1. 

Finalen

I finalen stod som bekant Heroic mot motståndet. Ett Heroic som haft lika övertygande spel som Outsiders under turneringen. Under Champions Stage fick både Team Spirit & Furia Esports vika sig. 

Den första kartan i finalen var Mirage, och det var en jämn kamp som Outsiders tog hem med 16-12. I karta nr som Heroic valde att bli Overpass, så behövde de vinna för att ta det till en tredje avgörande karta – men här hade de inte en chans. Både FL1T och fame kammade hem över 20 kills var, vilket ledde till att Outsiders knep den med 16-5 och därmed står som slutgiltig vinnare av IEM RIO 2022.

Lämna en kommentar