Nevada Gaming Control Board tillåter betting på CS:GO

oddsbonusar
  • Delstaten Nevada tillåter för första gången betting på Esport
  • I dagsläget godkänner man enbart spel på ESL Pro League Season 11: North America
  • Match fixing ett stort problem inom esport

Delstaten Nevada öppnar för esport

Nevada går i täten när det än så länge har varit glest med liknande initiativ. Genom beslutet har det enbart öppnats för spel på ESL Pro League i Counter-Strike Global Offensive och bara i ett begränsat utbud av spelformer:

  • Head to Head
  • Vinnare av match
  • Vinnare av hela säsongen

Mer utbud kan bli tillgängligt hos diverse spelbolag men det krävs extra ansökningar och godkännanden för att få erbjuda ett bredare sortiment. Att dom öppnat upp för spel överhuvudtaget är ett stort steg i rätt riktning för esport och ESL Pro League är just nu den största turneringen som är live. Bolag som William Hill var snabba med att släppa dom första matchoddsen så fort beslutet blev offentligt. På den svenska marknaden är dock utbudet större. På oddsbonusar.se kan du hitta mängder av bonusar hos bolag där många erbjuder spel på esport.

Än så länge gäller beslutet som sagt bara CS:GO men vi kan räkna med att man kommer öppna upp för andra marknader framöver. I november förra året beslutade The New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) att spelbolag med licens i delstaten skulle få erbjuda spel på League of Legends (LoL) World Championship finals, vilket togs emot med öppna armar av communityt. I Europa och Asien är utbudet av spel på esport redan större än många andra sporter och marknaden för esportbetting väntas växa explosionsartat dom kommande åren. Det lär inte dröja innan vi ser liknande utveckling även i USA.

Krävs ett stort jobb med match fixing

Ett av dom stora problem som länge har funnits inom esporten och som fortfarande ses som ett ”hinder” hos många är match fixing. Match fixing (eller läggmatcher) har länge tyngt scenen och det finns flera kända fall där etablerade lag har valt att lägga sig i utbyte mot ekonomisk kompensation. Senaste i höstas greps sex professionella CS:GO spelare i Australien efter en längre tids utredning.

Personligen upplevde jag det som ett större problem tidigare än nu. Men det beror såklart vilken nivå man pratar om. Följer man matcher och turneringen på den allra högsta nivån så är det inte lika enkelt, fördelaktigt eller ens värt det, kontra vad det varit tidigare och fortfarande är på lägre nivåer.

Precis som i all annan form av tävling så kommer det alltid förekomma fusk och människor som vill utnyttja systemet. Ekonomi går dock hand i hand med problemet i stor utsträckning och ju högre ”insatserna”(både från organisationer och sponsorer) blir, ju färre läggmatcher kommer vi behöva vara med dom.

FOTO: ESL

Lämna en kommentar