Half-Life: Alyx lovordas av kritiker och spelare

CASIVO
  • Alyx har tagits emot väl av spelare och kritiker
  • Hyllas som ett av dom bästa VR-spelen på marknaden
  • Priset hindrar många trogna fans från att spela

Half-Life: Alyx hyllas av kritiker

Recensioner av nya Half-Life: Alyx har börjat rulla in från världens alla hörn och sett till kommentarerna så verkar Valve ännu en gång ha lyckats. På Metacritic har Alyx i skrivande stund 9,2 i metascore baserat på 33 recensioner och en user score på 9,0 baserat på 957 betygssättare. Det är ett starkt betyg så här i starten och spelet har av många redan utsetts som den klarast lysande stjärnan bland VR-spel. Och tur är väl det. 15 år har gått sedan det legendariska Half-Life 2 och att sedan släppa en uppföljare av en utav världens största titlar i VR? Det bäddade för flopp – men ack så fel.

Vi har väntat på ett spel som kan utnyttja VR-potentialen fullt ut. Nu har det kommit.

Yan Feng, Kommentator på Weibo

Dator- och tvspel hjälper många att på ett enkelt sätt fly verkligen för en stund, även under tuffa tider. VR har nu gjort det ännu enklare att drömma sig bort till en annan värld. Att hitta casinon online och spela sina favoritspel är ett annat populärt sätt för att fördriva tiden.

Många fans kommer inte kunna spela det nya spelet

Är det något som gjort folk besvikna såhär långt så är det trotts allt VR-biten. Vilket sägs ha bidragit till att dra ner user scoren på Metacritic. Missförstå mig rätt, det är inte själva spelet i sig utan det faktum att folk som inte har råd att hosta upp x-antal tusen för ett VR-headset och ett rum stort nog att röra sig i som har tagit emot för många. Vilket är helt förståeligt. En stor del av Valve’s fans, som i åratal har längtat efter en uppföljare, kommer inte få chansen att spela igenom Alyx. Åtminstone inte på hemmaplan. Leveranstiden om du beställer ett nytt VR-headset ligger på ett par veckor i dagsläget, vilket inte heller har varit så uppskattat. Men det kunde varit värre.

FOTO: theverge.com

Lämna en kommentar