MTG växer starkt inom esport och gaming

 

  • MTG ökar försäljningstillväxten med 14% inom esport
  • Investerat 103 miljoner kronor i nystartade tillväxtbolag inom esport 2019
  • Idag har man sedan starten 2017 investerat i 16 bolag.

MTG fortsätter satsa på tillväxt inom esport

MTG kan vara ett av dom kändaste och starkaste korten om man vill investera i ett svenskt bolag inom esport idag. Bolaget fortsätter att ta mark på esportmarknaden och det börjar ge resultat.

MTG:s VC-fond har sedan starten 2017 investerat i 16 bolag inom esport och gaming till ett samlat värde om 195 miljoner kronor och man har varit rejält aktiva under första halvan av 2019. Bolaget har gjort investeringar till ett värde av 103 miljoner kronor i nystartade tillväxtbolag inom esport bara under H1.

Investeringar har gjorts i två bolag man investerat i tidigare:

Playfull. Äger en spännande belöningsplattform för restauranger och retail. De som spelar datorspel ska genom plattformen kunna få konkreta geo-positionerade belöningar bland annat.

Nomadic. Utvecklare inom platsbestämd VR. Bolagets spel ska fokusera på att kunna erbjuda äventyr i närmiljö.

samt fem helt nya bolag:

BITKRAFT Esports Ventures. Världens största esport VC-fond som fokuserar på fokuserar på investeringar i startups- och tillväxtbolag.

GoMeta. Byggt en interaktiv mjukvaruplattform för folk som vill kunna utveckla kontent inom spel, AR, VR och lärande med väldigt begränsade konkunskaper.

Dorian. Bolaget utvecklar spel inom narrative-genren. Främst riktade till den kvinnliga spelpubliken.

Tonk Tonk Games. Amerikansk spelstudion som utvecklar mobila spel. Gänget som ligger bakom har lång erfarenhet från bland annat EA, Disney, Pixar och Wizards of the Coast.

Sviper. Utvecklare av realtidsspel med duell-element och tävlingsmoment.

Spel och esport är framtidens underhållning, och vi är glada att kunna investera i sju av de mest spännande startups och tillväxtbolag i dessa sektorer, som har gemensamt i att de leds av talangfulla team, har starka tjänster och innovativa idéer.

Jørgen Madsen Lindemann, VD

Förutom dessa innehav så äger MTG sedan tidigare bland annat 100% av svenska DreamHack och över 82% av ESL. Två innehav som är världsledande inom esport.

MTGs: VC-fond har som mål att göra cirka 10 investeringar per år varav 60% inom gaming, 30% inom esport och 10% inom förstärkt verklighet (läs: AR och VR).

Q2 visar att investeringarna börjat bära frukt i Sverige

Den tidigare uppstyckningen av MTG visar sig vara ett smart drag. Under det andra kvartalet har det för företaget framförallt handla om nya investeringar inom esport och gaming och det har gett resultat. Under det andra kvartalet ökar MTG försäljningstillväxten med hela 14 procent inom esport. Nya rekord inom både sponsorintäkter och biljettförsäljning banar väg för framtiden.

Vi levererade en rekordförsäljning för kvartalet och förbättrade lönsamheten jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Jørgen Madsen Lindemann, VD

Resultatet visar, eller åtminstone ger oss utomstående en indikation på att det börjar bli lönsamt att investera i esport aktier på den svenska marknaden.

Lämna en kommentar